Der skal arbejdes, før vi kan nydes 1

Efter en god nat søvn, kom der liv i folk, dog på noget forskellige tidspunkter. Alle fra Danmark var tidligt vågen, nogen før andre. Thomas var så lykkelig for at han have fødselsdag at han stod op kl. 04.15, da der ikke var nogen andre der var oppe, gik han en tur og så Moskusokse og det hele.

Grunde til at stod op var Hanne sagde at klokken var 6, så stod Thomas op. Så kunne de andre få ro.

Da jeg kom til live lidt i 7 var jeg den sidst oppe, morgenmaden var klar, med friskbagte boller, fødselsdagssang, osv.

Nu skulle der arbejdes, før vi kan nyde vores kommende tur. Dagen startede med vi gik ned og øvede at sætte telt op, der skal vi mange gange, det er super vigtig at vi gøre det rigtigt og på samme måde, så vi ikke behøver at snakke og risiker misforståelser når det er stormvejr.

Vi slog telt i to omgange og det kommer vi til mange flere gang endnu. Ellers har vi pakket løs, pose efter pose, til det hober sig op i store bjerge med mad. Ind i mellem blev det tid til kaffe og the. Flere så også dybt i slikposerne.

Vi fik øvet at bruge steigiser, de her pigsko vi skal bruge når vi skal op af ren is, i starten. Vi øve at gå i reb, så vi kan sikre hinanden hvis der er spalter i isen. Vi øvede at redde hinanden op af spalter. Det er så simpelt at det man øver, ske ikke, det man ikke øver altid sker.

Vi gennem gik, medicin tasker, reservedele og øve brug af brænder igen, igen.

Sidst på dagen kunne vi gøre status, vi har fået øve en masse. Vi er næsten færdig med at pakke mad, mangler lige et par små ting. De næste dag skal alt grejet fordeles efter hvor meget vi vejr og hvor stærke den enkelt er. Ud over det skal vi øve og øve.

Dagen sluttede med et overdådigt måltid fra Birthe og Holger (KTC) lammekølle, flødekartofler, bønner og så lige jordbærgrød til dessert. Her efter var der ikke en der kunne rokke med ørene og der sænke sig en ro over alle.

Vi har haft det utroligt varmt i dag, vi fik plusgrader og kraftigt tøvejr, det skal vare i morgen med, så skulle vi få noget kulde igen.

Vi har også haft glæde af helikopter der øver at flyve med gods i slæng, når det hænger under helikopteren, hver gang vi gik ud kom de sigende, så vi ikke kunne høre hinanden, vi må være meget spændende at se på.

Vi har haft en god dag, håber Thomas har haft en god fødselsdag, har givet ham glæden af at anmode om tilladelse til at træde af på naturens vegne. Disciplin skal der til, eller en masse humør, vi hygger og tone er allerede som den skal være, drillende og frisk.

Vi øver videre i morgen, der mange folk der skal rettes til, der er håb endnu.

Erik

Dato: 29/3

Dag / Lejr: Forberedelses dag 2

Pos: Kangerlussuaq

Distance / Højde: 0

Føre: –

Vejr: 0 til 5 grader, overskyet og lidt sol. Godt nok tøet meget.

Sigt: 15-20 km

Der skal arbejdes, før vi kan nydes 2

Indlægget er opdateret: 10. december 2020