Temperatur kryb ned af igen i nat, til minus 24 grader. Det giver lidt at tænke over for dem der nat tisser, samt en masse rim og sne inde i teltene. Optænding af brænder, forgår fra sovepose, så varmen kan sprede sig, mens der børstes løs.

Næsten alle dage kan vi bevæge os af sted klokken 0930, i dag var det med noget så usædvanligt som rygvind. Der stod en hård vind ind fra Nord, herligt ikke at skulle have den ind i hovedet. Men med minus 16 grader og vinden oven i, svare det til minus 30-35 grader. Derfor var det også pænt køligt for rygge og især ballerne. Vinden går igennem alt, efterhånden fik folk mere og mere tøj på, jeg selv måtte have min dunvest på, i forvejen var jeg udstyret med mine store luffer.

Tine kom med alt sin duntøj på og den ekstra dunjakke, bundet om livet, så ballerne ikke var så udsat.

Vinden faldt en lille smule og sol stod flot på himmel over skyerne, så vi holdt på time efter time. Hver pause dreje vi så vi kunne side med vinden i ryggen, men det gav kolde finger, tær, osv. hver gang. Det kan godt tage 15-45 min at blive ordentlig varm igen.

Alle gik bare der ud af, kursen lærte vi hurtigt at holde, da vi bare skulle gå ca. 30 grader skævt på vinden og fygsneen.

Efter de 7 omgange af en time, slog vi lejr, i dag også med snemure. Kort tid efter dødede vind ud og roen sænkede sig over lejen.

Det var vores telt tur til at lave aftensmad, i dag en lille overraskelse, moskusoksekød, kartoffelmos og bearnaise sauce, et sikker hit. Dagens surprice fra Lund, hjemmelavet påskeæg, tak til fruen.

Nu sidder vi alle i de kolde teltet og smelter sne til vand, før soveposerne atter kalder. Hvis vi er meget heldige når jeg også at læse lidt.

Hilsner til min familie, især min elskede datter, ved mormor er med der ude. Samt alle mine venner og jer der følger med her. Vi nyder eventyret.

Tine skriver:

Mange hilsner og kærlige tanker til min dejlige familie, søde venner og kolleger, der følger os. En særlig hilsen og stort fødselsdags knus til Lone på fødselsdagen, I må ha en rigtig god aften. Der er mange gode stunder, hvor der er tid til at tænke på jer alle, glæder mig til at se jer igen.

Jeg gør mit bedste for at holde kamp-vægten og spiser alt hvad jeg kan af Eriks ekspeditions-lækkerier, og jeg er næsten kommet igennem den første pakke smør helt selv. Og jeg kan holde varmen…op til flere gange om dagen.

KH Tine

Det var alt for i dag. Undsyld den sene opdatering, have en rigtig drille aften igår

Erik

P.S: Vi kan ikke se kommentarer, mails, facebook, mv. herude. Vi sætter dog stor pris på alle kommentarer og vil læse dem men stor glæde når vi kommer hjem.( Vi får kun et meget lille udvalg under vejs, via satellit telefon)

Dato: 15. april

Dag / Lejr: 15/14

Pos: N 66 25 07,1 W 45 17 09,4

Distance / Højde: 23,8 km, 98 højde meter op, ligger i 2271 meter

Føre: Hård under lag, men en masse sne driver og vindskagler af blød sne.

Vejr: Minus 24 til 10 grader. Hård vind faldene til frisk i løbet af dagen fra Nord. Høj sol over de lave skyer vi gik i

Sigt: 100-800 meter

Indlægget er opdateret: 10. december 2020