Efter en herlig nat, dybt i sovepose. Rev virkeligheden sig frem i bevidstheden, da vækkeuret ringede. Jeg brølede ”godmorgen” og så var det i gang. Jeg var i vældigt humør fordi telt stod helt stille, det virkede ikke som om der var en vind. Humøret varede lige indtil jeg åbnede teltet for at gå ud og tisse. Fordi det var let sne vejr og total white out.

Jeg håbede på opklaring mens vi gjorder klar, men næ nej. Da vi gik 0930, var det i total white out. Der var 0 meter sigt, kun hvis der er noget med farve foran en kan man se længere.

Det gør også at jeg ikke kan styre de forreste folk, derfor fik forreste person også et kompas i hånden. Den ene stav blev lagt på pulken, så de kunne se på kompasset hele tiden, mens de gik. Jeg kunne så hjælpe som nr. 3 hvis de ikke helt kunne holde koncentration eller holde styr på kompasset. Det er så meget letter at se kursen, når man har nogle personer foran sig.

Sådan gik vi 150 grader mod vores første mål DYE II. Det var noget forskelligt hvor godt folk kender kompas og har prøvet at holde en kurs før. Men det er meget svært.

Prøv at forstille dig at du står i et hvidt rum, med hvid røg, og skal løbe på et løbebånd, der er intet at forholde sig til eller fokusere på. Man følger at 2 meter foran en, er der et stort hul, man vil falde i, det samme på siderne. Når man så kikker på kompasset, følger man det er forkert, fordi man følger man går i ring. Så pludselig slår en lille snefane ski ud af kurs uden man opdager det og så forstår man ikke hvorfor kompasset nu peger en anden vej.

Mens folk gik og brændt sammen uden foran i 15 min afgangen. Gik jeg nr. 3 og kunne hygge mig lidt mere i dag, fordi jeg skulle bare hjælpe hvis folk løb helt forkert. Tempoet faldt selvfølgelig en hel del. Men det var godt at få nogle km bag os, så vi forsat har tid til en hviledag ved DYE II.

Udsigten hele dagen var hvidt, hvidt og hvidt. Som når fjernsynet er gået sort, var det bare gået ”hvidt” i dag. Men vi klarede 6 x 45 min og 2 x 30 min + pauser. Men selv om alle gjorder en stor indsats blev det ”kun” til 16,2 km og 84 højde meter. Der er kommet et par cm sne i løbet af dagen og nogle små nye skagler.

Da tiden var gået, kunne vi slå lejr, op med teltene, lave snemurer, der giver lidt mere varme i teltet. Vi laver toilet, med snemur. Tiden flyver bare af sted, så inden vi får lavet mad og smelte vand er det mest af aften gået. Men der bliver tid til at hygge og læse også. Det er mest i madteltet det er meget hektisk.

Dato: 19. april

Dag / Lejr: Dag 11 / Lejr 10

Pos: 66 48 01.6 / 47 48 58.7

Distance / Højde: 16,2 km, 1695 højde meter (gået 84 højde meter op.)

Føre: Hård sne, få små vind skagler af ny sne. Men svært at se i dag.

Vejr: Morgen minus 17 grader og vindstille. I løbet af dagen minus 13 grader og let vind fra syd. Himmel og sne næsten i et.

Sigt: 0 meter

Erik

P.S: Forsat mange tak for hilsner osv, vi må se dem når vi kommer hjem.

Tusind tak til Niels for den store hjælp med hjemmeside, osv.

Har fået af vide at GPS tracker ikke har virket de sidste dag, prøve at se om der er noget jeg kan gøre.

Indlægget er opdateret: 10. december 2020