Dato: 31. maj 2011
Lejr / dag:  Lejr 43 / Dag 56
Pos (google):  62 32 06.9 / 06 12 09.9 (kan sætte diretke ind i Google Earth)
Distance roet:  ca. 59 km (i alt 1842,8 km)
Rotid: 10t20m (06.45 til 17.05)
Vejr:  6/8 mellem og 4/8 lave til 2/8 lave og  sol. Vindstille til 3 m/s enkelt periode op til 5 m/s. 10-18 grader
Bølger, havblik til 30 cm
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)

Eftermiddagen og aften gik hurtigt, jeg fik tid til at sætte mig op og se lidt Discovery, mens jeg lavede div ting med computer, som altid slås med iTunes og net. Samt fik lavet en del udstrækning. Tilbage og pakke så meget som muligt, fik læst lidt, lage mig kl. 21.30. kl. 22 kom journalisten Iver og fik læsset sin kajak af og kom ind, vi gennemførte et lille interview for at få styr på det. Så kunne vi begge kravle i seng igen kl. 23.

Vække uret ringede kl. 05.30 op, få lidt mad og pakket resten, op med affald, osv. Fik pakket mens der blev taget lidt billeder, Iver var pakket i en North Shor Polar. Kl. 06.45 kunne vi ro af sted i havblik og vindstille var helt stille, herligt. Vi lå med det samme på 7-8 km/t mens snakke gik og Iver tog en masse billeder. Vi mødte flere havørne, men en var meget tarm, så jeg kunne kom 20-30 meter ind på den, Iver tog billeder bagfra med teleobjektiv, så håber det bliver nogle gode billeder. Vi hyggede os, holdt pause hver time som altid. Så et marsvin. Efter 3 timer ved Orta sagde vi pænt farvel til hinanden, et virkeligt hyggeligt møde. Herfra krydsede jeg nedad blev en kedelig strækning de næste 3 timer, sket ikke meget, himlen var flot, skyerne åbnede mere og mere op og sol fik mere magt, var faktisk pænt lunt.

Desværre har min gps drillet hele dagen, først låste den i billedet, opdagede det ved at vi blev ved med at holde 7 km/t og klokke stod stille, så ville den ikke startet, da det lykkes kunne den ikke få gps signal. Havde batterier ude flere gang, men så ville den ikke starte op, ak. Er der ikke noget teknik der kan holde.

Så jeg havde ingen GPS i dag og intet spor til mig selv. Min reserve gps er pakket væk, så det må vente.  Mødte en færge hilste og kort efter fik jeg et lille tut igen. Så kom jeg over til land igen og der var mere at se på, vinden tog til lå på 3-5 m/s i 1,5 time mens nogle lave skyer kom ind men masser af sol. Så faldt vinden til 3 m/s og det blev meget flot. Der er virkelig mange huse her, begyndt at overveje om det er sådan her hele vejen til Ålesund, så bliver det svært at finde lejrplads. Men da jeg kom til en masse små øer, var der ikke mange huse, herligt. Kl 17.05 ville jeg ikke mere, fandt en lille ø, hvor det var nemt at komme i land.

Fik lejr op, her var læg, så for første gang, kunne jeg smide tøjet uden for og hænge det op på kajakken og teltet og lad solen og vinden tørre det hele, gik rundt og nød det hele i underbukser, herligt.

Så var det tid til rejermadder og cola, mens jeg arbejde med gps, kan start men låser selv på kortet selv om jeg har taget søkort ud, osv.

Fik meldinger fra Niels om dårligt vejr fra i morgen aften til lørdag/ søndag og fik det selv bekræftet.

Så ved at lave planer om så jeg besøger min kammerat på denne side af Stad, kan lige så godt udnyttet det hvis jeg skal være vejrfast, søndag ser nu her kanon ud for at runde Stad.

Fik snakket med Susan fra Ålesund, de er en flok der er ude og ro, men desværre er vi lidt for langt fra hinanden til at mødes. Da jeg kun næsten kom til Ålesund.

Igen igen fik jeg glæde af Tom, der også har roet Norge, da vi fik drøftet Stad og hans oplevelser med kæmpe sø tæt ved land, herligt med hans hjælp igen.

Nu skal der planlægges de næste dag, slås med gps’en der skulle være vandtæt. Har fundet min gamle etrex, Vista HCX frem. Køre med søkort og det hele.

Erik

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!