Jeg har en snak med Peter Richter, Chefpsykolog, for “Falcks Erhvervspsykologiske Rådgivning”, omkring at træne robusthed og mentalstyrke, så man kan klare presse og voldsomme situation. Jeg snakker om mine erfareringer fra Jægerkorpset og mine mange ekspeditioner efterfølgende.

Peter Richter er nysgerrig efter, hvordan jeg synes man kan træne sin mentale-styrke, så man bedre kan stå igennem stress og klare voldsomme situationer, bedst muligt. Fordi Peter arbejde med metalstyrke som chefpsykolog ved Falcks Erhvervspsykologiske Rådgivning, og er interesseret i at få indspark fra andre erhverv og især den militære verden, der er noget mere ekstrem. På den måde kan Peter udvikle træning og systemer, der kan hjælpe virksomheder og medarbejder til at klare voldsomme situationer.

Vi snakker løst ud fra nedenstående spørgsmål:

  • ”Når man bliver uddannet jægersoldat, skal man rustes til voldsomme situationer, under ekstremt pres, hvor man skal kunne være i stand til at handle rationelt. Kan du beskrive, hvordan I træner jer op til det i jægerkorpset?”
  • ”Hvad har været dine personlige vigtigste læringer, når man skal være godt mental forberedt, på voldsomme situationer?”
  • ”Hvad gør du helt konkret, for at forberede dig mentalt, inden du skal på en farlig mission?”
  • ”Hvad er dine bedste råd til personalegrupper, der arbejder i miljøer, der kan udvikle sig voldsomt?”
  • ”Hvordan kan de forberede sig i dagligdagen?”
  • ”Hvordan kan de forberede sig her og nu, når det går løs?”

Håber det kan give noget inspiration.

Erik

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022