Det blev en herlig nat, fordi det blev dejligt køligt. Karen kom sent i seng, fordi hun stormede rundt ude og legede bager. Så det skulle hun have lov til. Da det også var tid for mig at gå i seng, var temperaturen allerede godt på vej ned. Det er altid herligt at kunne få lov til at ligge nede i soveposen.

Her til morgen, var Karen vågen lidt før vi skulle op, så vi lå og hyggede, mens Karen igen igen, prøvede at tigge om en pausedag. Men nej ikke her og ikke endnu.

Under sammen pakningen måtte vi også lige kaste lidt hoppebold, så kom humøret tilbage i den lille. Pludselig kom Karen løbende ned til mig, mens jeg pakkede kanoen og sagde ”Mand snakker til mig”, hvem? Oppe hvor teltet havde været, holdt en nyere firehjulstrækker med en ældre mand. Jeg gik der op, og en vældig flink ældre mand, skulle høre lidt om hvad vi lavede. Han boede i en hytte et stykke væk og havde set os igår. Han skulle også høre om vi kunne holde varmen i nat. En hyggelig lille snak før vi var klar.

Afgang var på fuld hammer, vi lå inde i udløbet af en lille stille elv, men ude i Kälixälven løb vandet hurtigt og der var strøm under broen, så jeg ville gerne ud på midten. Vi tog tilløb og padlede ud.

Det gik bare der ned af, det var virkelig behageligt ikke at skulle igennem kæmpe fos. Der var en del strømsteder de første km, men farten var virkelig høj. Vejret var helt perfekt og naturen er virkelig smuk her, med skov, bjerge i horisonten og solen, der lyser det hele op.

Der er en del hytter, men ikke så voldsomt som andre steder. Det mest mærkelige er, at vi stort set kan høre vejen hele tiden, da den løber tæt på den vestlige side. Vi stor hyggede de første 2,5 time og frem til middag, med en enkelt pause undervejs. Karen ville snakke og høre historier, hun ville høre soldater historier, så mærkeligt nogen gange. Først skulle vi snakke sniperskole og resten af tiden var røverhistorier fra Slædepatruljen Sirius, godt hun bliver præget tidligt. Er glad for hun er interesseret.


Undervejs var der forsat et utal af ællinger og i dag et par ørne, der fløj foran os langt der nedE af. Vi så også to rener, der solbade på en sandstrand. Sådan gik tiden i bagende sol, der var godt nok bål på i dag.


Til eftermiddag ændrede stemningen sig markant, vandet blev mere stille, om det var det, varmen eller bare et hysteri anfald igen ved jeg ikke. Pludselig ville Karen kun snakke om, at vi skulle have pausedag i morgen. Jeg vil ikke love noget og drillede Karen, hver gang hun skabte sig, gjorde jeg det samme. Hold op hvor kan hun blive hidsig, men lidt sjovt er det. Efter en god halv times kamp, opgav Karen og lage sig til at sove, ude foran. Jeg holdt en pause i kanoen, hvor vi bare flød der ned af, og jeg kunne nyde den flotte natur. Nu var muligheden der for at tage et lille stykke mere til en ø, det ville være dejligt. Jeg fiskede lidt podcast frem ”P6 elsker”, og så var det bare fremad. Dejligt med lidt ro, musik og natur.


Klokken 14.45 gled kanoen stille igennem sivene rundt om øen, og vi lagde til. Jeg slap Dino, der lykkeligt gik rundt. Karen var helt væk, så jeg begyndte at læsse af. Efter 10 minutter kunne jeg desværre ikke læse mere af, eller få fat i teltet uden at forstyrre Karen. Jeg vækkede Karen stille og roligt. Straks kom det, “slår vi ikke lejr snart”, til hun kikkede lidt og sagde ”Hvor længe har vi været her?”. Vi fik sat lejr, Karen ville i teltet. Jeg måtte lige drille lidt mere, hun påstod hun var en taske og jeg blev ved med at lægge taske ud igen.

Efter lidt tid i teltet kom Karen ud, vi gik hen og så på en gamle hytte, begge i næsten ingen tøj, da det er ufatteligt varmt.

Næste projekt var at varme en masse vand, også til et dejligt stort bad til os begge. Vi fik begge en ordentlig skyller, med hårvask og det hele. En dejlig ting efter at have kogt i dag.

Humøret har været højt siden, vi har fået læst, hygget og spist.

En rigtig dejlig og flot dag. Især når vandet har været hyggeligt. Foran os venter en helt sikker overbæring da Jockfall venter 3 km længere nede. Her skulle være mange laks, det bliver spændende.

Erik

Dag/Lejr: 35/32
Dato: 13. juli
Km (grov luftlinie):25,9 km (Ialt 241,5 km)(vandret ialt 87,9 km)
Padle tid (med pauser) padlet: 09.50-14.45
Højde: 78 meter
Pos: 66 40 757 / 22 41 636
Vejr: 1-20 grader. I nat køligt ned til 1 grad. Morgen sol og hurtigt meget varmt. Masser af sol, lidt skyer. Vindstille til friskvind fra nordøst.

Samarbejdspartner Far og datter i Vildmarken, Nordsverige

Indlægget er opdateret: 19. februar 2021

Bøger for børn og voksne og børn i naturen og friluftsliv, af Erik B. Jørgensen