Efter en god nats søvn, mødes vi alle ved Anglesey Outdoors igen, da vejret ikke var så vildt som Nick ønskede, droppede vi nordkysten og tog igen ned til Port Dafarch, har været der mange gange efterhånden, vi skulle igen til bølgerne ved Penrhyn Mawr, lige før opdagede Nick at han manglede hans bilnøgler, så han ville lige i land og se efter dem i hans vest, tasker, m.v. I mens legede vi i tidevandsbølgerne, ok men ikke super. Da Nick forsat manglede sine nøgler, måtte han ro tilbage, vi andre skulle forsætte til South Stack, så vi udforskede kysten på vejen. Leslie ført an, med at ro ind mellem klipperne og jeg fuldt efter, mange sjove steder, men voldsomt når dønningerne kommer ind. Det gik super, Leslie fandt endnu et sted, mellem to klipper, Louise fuldt også efter, det skulle jeg også, men der kom en del dønninger ind, så lå lige og ventede på de var overstået, alle lå og ventede, endelig var de over, jeg så mig tilbage ikke flere dønninger i sigte, der var en 1½ meter mellem klipperne over en 5 meter. Fik ret ind, ventede på der kom en stille periode hvor der var ok vand, igen kikkede mig over skuldre, så var det nu, roede kraftigt fremad, kort pause mens vandet fladt til ro, videre. Så hørte jeg bare folk råbe ”Noooo”, Kunne høre en store dønning bag mig, vandet blevet suget tilbage så jeg ”faldt” ned i mellem klipperne, også kom dønningen ind, tog et lavt støtte tag, bølgen løfte min bagende op. Tiden gik i slowmotion, jeg stod helt lodret i min kajak, jeg stod på fodstøtterne og lå på bagdækket, mens jeg ”surfede” fremad lodret. Så blev jeg skudt fremover i en salto med kajak og landede tæt på klipperne på hovedet. Desværre forsøgt jeg ikke på at rulle, da vi lige havde aftalt vi skulle gå ud, hvis der skete noget. Ally var lynhurtigt ved mig og lavede redning, mens Paplo trak os ud. Gik smerte frit, så fik vi også øvet redning. Underligt nok slog jeg mig slet ikke, sket intet med kajak. Sikke en oplevelse, kan se hver eneste bevægelse igennem det hele.

Vi grinte lidt af det hele og roede videre, udforskning blev lidt mere stille, men var dog inde en del steder. Vi begyndte at øve redninger. Pludselig så vi Nick langt ude i Tidevandet på vej mod South Stack, så vi satte fart på mod South Stack, her var vi inde imellem nogle klipper og et par af pigerne skulle i land og tisse, så vi måtte få dem op på klipperne og tag os af kajakkerne i mens. God lille øvelse.

Herefter roede vi til South Stack, i den kraftige tidevand, hvor vi øvede redninger, bugsering, og meget mere, i ca. en time.

Så begyndte vi at ro hjemad, med en frokost pause undervejs, hvor vi så på grej, bugsering, osv.

Ved Penrhyn Mawr, lege vi igen i strømmen, var svagere end på vej ud, men vi lavede rul, selvredninger i forskellige form, makkerredning med hjælper og meget mere.

Herfra gik det direkte hjem, Nick skulle prøve min Grønlands pagaj og jeg prøvede hans med Werner med ergonomisk greb.

Vi mødes igen alle ved Anglesey Outdoors, til kort fælles afslutning, samt personlig samtale. Et godt kursus, jeg følte mig godt med, det var heldigvis også Nick’s oplevelse, så vi aftale vi her op til jul, skal se på hvornår jeg kan komme tilbage og ro lidt igen og gå til 5 Star prøve. Bliver engang i 2011, forhåbentligt.

Aften gik med at pakke, snakke med Leslie og Sarah, fik bestilt taxi til næste morgen.

Så var det også blevet alt for sent.

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 8. februar 2021