Dato: 18. jan, Mandag
Lejr / dag: 18/22
Pos (google) N 57.71494 E 10.57832
Distance roet: 15,51 km
Rotid:  2 timer og 50 min
Vejr: -2 til 0 grader. Skyer 8/8 mellem, små byger med slud. Vind 0-4 m/s. Bølger ingen, kun ved revene under 0,5 m.

Man skulle tro, nogen vejrguder hjælper mig. Vejret i nat blev stille og her fra 11 til 13 døde vinden helt. Så en perfekt dag at runde grenen på. Vi sov lidt længe til kl. 7, fik ordnet en masse små ting, samt gik morgen tur med hunden. Kl. 08.30 var der det helt store morgenbord, meget fint. Så sprang jeg i tøjet, kl. 0950 var jeg tilbage ved Højen, her holdt to medlem fra Skagen Kajakklub, klar med min kajak. Den blev lige frem bragt til vandkanten, her fik jeg pakket alt mit grej i. Så klokken 10.10 kun jeg stævne ud, på dagens skåne tur. Roede stille og roligt, og nød de sidste km af Vesterhavet i meget venlig version. Underligt at ro mod grenen, stranden drejer lidt hele tiden, så først ca. 1 km før kan man se hvor den slutter.

Her stod min velkomst komite, fra Skagen Kajakklub, samt min familie. Jeg kom rundt i fin stil, ca. 40 meter fra land, her var en 30 til 50 cm vand, kunne surfe men de små bølger.

Lige på den anden side ringede TV2Nord, at de var på vej op. Så jeg tog lige en ture tilbage over Grenen igen. Her holdt jeg en lille pause, her kom en sæl op, lige foran mig, hvor hyggeligt. Den lå inden på selv Grenen tidligere, lige hvor folk gik. Ellers så jeg 2 sæler i alt, måger og en del skav.

Da TV2 var på plads, tog jeg turen rundt igen, samt fik lavet lidt interview.

Så gik turen mod Skagen havn, havde medbølger, næsten ingen strøm, dejligt stille fornemmelse at ro i. Gik stærkt, ned forbi en flot havn, med is på alle stenene.

Rundt om Havnen var Skagens Kajakklub kajak container, her gik jeg ind, her var igen en hel del fra Kajakkluben, samt TV2, da jeg skulle i land, ville jeg stå ud som jeg ofte gør der hjemme, ud i vandet, tog pagajen ud til siden og stige ud, men plask så lå jeg i vandet, typisk begynder fejl, næsen var lige komme i land, så den rullede på næsen. Man kan hurtigt blive til grin. Vel i land, alt grej ud igen, blev der filmet lidt mere, samt medlemmerne hjalp mig op med grej og kajak.

Så kunne jeg køre hjem i bad, en let dag. Fik næsten lyst til at ro videre, med det her vejr, men min krop har godt af hvile, samt har foredrag og middag i aften.

Efter lidt mad og bad, gik hele min familie en tur i Skagen, og så lidt på det hele.

Har fået gjort nyt mad og fuel klar til i morgen, skulle blive godt vejr for mig, så håber på at nå et godt stykke ned.

Nu til aften, venter der middag med Skagen Kajakklub, og et lille foredrag om min tur til i dag, alt sammen her på Bed and Breakfast, på Oddenvej 11.

Meget dejligt, men også lidt underligt med al den opmærksomhed.

Kommer lidt om turen i dag i Skagen avisen samt på TV2Nord i aften.

Nu sidder jeg med en god fornemmelse, så dejligt at have lagt Vesterhavet bag mig, nu næsten mål at stå på Sjælland, først nu jeg begynder at tænke videre frem.

Erik

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022