Hjulspor, Anaktuvuk Pass

Tænk at slå øjnene op til sol på teltdugen og varmen strømmende ind. Ude var der en kold vind og lidt skyer i horisonten.

Det at bevæge mig afsted og i næsten tørre støvler. Altid skønt når jeg nærmere mig et del mål. Især når det er lykkes mig at komme så tæt på at jeg ikke skal gå en hele dag.

Jeg havde øjnene på stilke i dag, tænk hvis ulven ville komme forbi. Så faktisk flere friske spor fra den. Passer fint med de er fra de sidste dage.

Først gik jeg lidt ved floden. Her prøvede en lille ande mor, virkelig at lokke mig væk. Først troede jeg det var en stor ælling. Men da den blev ved men at løb ind foran mig, blev jeg mistænkelig. Pludselig kunne den også flyve. De næste 10 min baskede den rundt foran mig på jorden og i vandet. Den var virkelig ihærdig.

Her begyndte de første ATV spor at dukke op og efter en lille time, var der nærmeste en vej, jeg fulgt. Desværre var det igennem sump, så det var vådt og mudret. Gled også og jeg måtte en tur i jorden. Tænk hvis jeg blev skadet på et spor.

Havde det lidt dobbelt med de spor. Dejligt at gå i, bedre end sump. Men det er ikke pænt i naturen. Der kom også mere og mere affald, især tomme dåser. Ikke meget men nok til øjet fangede det.

Efter 2,5 time gik jeg ind i Anaktuvuk Pass. Jeg kom igennem deres grusgrav ind i byen.
Byen var totalt død, der var ikke et menneske at se. Det er også søndag, men lidt utroligt.

Først nede i end af byen mødt jeg en ældre eskimo John, han kunne pege butikken og Posthuset ud. Da jeg havde set dem, gik jeg længere ned. Her mødte jeg Daniel, han inviterede på the i forsamlingshuset.

Vel i forsamlingshuset fik vi en god snak. Daniel har været her en uge. Han har en butik med tøj og motorcykel udstyr i Anchorage kaldt Mad Hatter (www.madhatterak.com), et fedt tøj. Ud over sin butik rejser Daniel rundt til de små byer som her i Anaktuvuk Pass og sælger tøj i forsamlingshuset. Smart træk, da mange af eskimoerne får en check 4 gange om året på 1200$ på grund af olieboringerne. Så det passer lige med de har fået penge nu her.

Efter en herlig snak, gik jeg ned til hotellet i byen, et rigtig falde færdigt et. Ejeren Bob ville have 200$ per nat, for et lille rum. Det blev et nej tak, vildt dyrt synes jeg.

Jeg gik ned og handlede i butikken og videre over til Daniel i forsamlingshuset for at spørge om jeg måtte lade min iPad der. Daniel sagde jeg bare kunne sov i forsamlingshuset da han har lejet det. Sikke et tilbud.

Nu har jeg indrettet mig i det lille fyrrum, min ting hænger til tørre og jeg er igang med vedligeholdelse, som pudse støvler, lampe hul i vadestøvler og rydde op og se alt efter. Jeg har en hel liste.

Mit depot er der ikke rigtig nogen der har hørt om. Håber det er på Postkontoret sammen med mine andre ting, når det åbner i morgen. Jeg er allerede blevet advaret om at det åbner når damen der bestyrer det synes hun gider og ikke efter de åbningstider der står på døren. Det bliver spændende.

Dejligt at være her i Anaktuvuk Pass, hvilke også er mit depot 5. Dig er det lidt af et antiklimas fordi jeg ikke følger jeg passer ind. Folk har dog været flinke.

Anaktuvuk Pass er en eskimoby, det er ikke indianer som Arctic Village, så det er meget mere som Grønland.

Nu hygger jeg mig med masser af mad. Skriver notater rene og vedligeholder ting.

Erik

Dag / Lejr: 44/38
Pos: 20 68 08.501 / 151 44.134
Km / Km i alt: 8,6 / 578,2 km fra grænsen (+ 54,5 km ud til start). Alt i grove luftlinjer, går i praksis noget mere.
Højde: ligger i 627. Gik fra 674 meter
Tid gået: 08.10-10.40
Vejr: 0-15 grader. Morgen sol, formiddag overskyet. Over middag sol. Brise til frisk vind skiftede retninger.

 

 

Daniel, tøjsælger, Anchorage, Mad Hatter, www.madhatterak.com

forsamlingshus, Anaktuvuk Pass

fyrrum. forsamlingshus, Anaktuvuk Pass

Samarbejdspartner Alaska på tværs

 

 

Indlægget er opdateret: 10. december 2020