Tåge, Alaska

Underligt som en dag kan være to i en. Da jeg stod op hang fugten i alt og da jeg kikkede ud lå tåge tæt.

Da alt var pakket og jeg gik, var det i tæt tåge med sigt på 50-300 meter. Fugten drev af alt, så jeg var i fuldt regntøj igen.

Igår havde jeg set mange rener op ad bakke, gå og græsse og ligge og slappe af. Da jeg studere området i min kikkert. Nu var der intet at se, grundet tågen.

Jeg måtte hurtigt konstater at kompasset skulle frem. Det var helt umuligt at holde retning i de her små bakker der hælder alle vejen.

Jeg sled mig igennem terrænet og kunne lige skimte en buske eller mini træ at gå efter. Sjovt så svært det var at, se om det var et mini træ eller ren gevir. Mødte et par grupper rener, her i den tætte tåge.

En ørn var sød at tage et par omgange omkring mig. Altid et imponerende stort dyr.

Få gange var det som om sigten blev lidt bedre, men ikke rigtigt. Kulden hang i hver til fald fast.

Meget pludseligt klarede det op, over 10-15 minutter og solen bagte ned. Det gav noget af en temperatur stigning. Så snart jeg havde klaret mig over flod deltaet og overfloden, stod den på omklædning igen. Idag var det også sokkerne der måtte skiftes, alt var vådt efter de mange timer i våde buske og vandpytter mellem tuerne.

Resten af dagen var i fantastik vejr og lang udsigt. Hvis vi lige glemmer terrænet, altså det her terræn der er blødt, vådt, tuer der prøver at tag livet af mig og små buske der holder igen og prøver at spænde ben. Det glemmer vi lige, så har det været en god dag.

I dag var langt mindre rener har set en 20-30 stk. Men de var en elg ko ned ved en af søerne, jeg sad og kikkede på i min kikkert. Jeg rendt ind i fem ryper på en gang, der pludselig baksede op.
Jeg har set en del lemminger eller mus i dag, når jeg nu kikker så meget ned.

Synes jeg havde rimeligt overskud i dag, til jeg pludselig gik og snublede, gled og små faldt til slut. Skal virkelig passe på mig selv. Jeg er meget glad for jeg har meget stærke ankler og fodled. Heldigvis har jeg været forskånet for større skader, sådan skulle de gerne forsætte.

Jeg slog lejr nær floden, hvor det stille og roligt er blevet bedre at gå. Solen skulle udnyttes så tøjet og Soveposen hænger til luftning. Solceller ligger ude, selv om ingen af dem rigtig virker for tiden.

Jeg havde så meget overskud, at jeg var ned i noget stille stående vand og se efter huller i mit oppusteligt underlag, men jeg kan ikke finde det hul, hvor luften stille og roligt siver ud i løbet af natten.

Kom ikke så langt som forventet i dag, sådan er det. Håber på bedre terræn igen, igen. Dejligt sådan en dag at finde en sød seddel fra kæresten i mit the.

Erik

Dag / Lejr: 52/44
Pos: 20 67 50.901 / 153 37.980
Km / Km i alt: 14,0 / 671,3 km fra grænsen (+ 54,5 km ud til start). Alt i grove luftlinjer, går i praksis noget mere.
Højde: ligger i 780. Lagde ud fra 774, op til 880 op og ned nogle gange her til.
Tid gået: 08.15-15.20
Vejr: formiddag 5-8 grader, tåge, lave skyer, 50-300 meter sigt. Vindstille. Klokken 11 og frem høj sol 15-25 grader, få skyer. Brise fra vest.

 

 

 

Spindelvæv, tåge, Alaska

Blade, efterårsfarver

Tuer, Alaska

Samarbejdspartner Alaska på tværs

 

Indlægget er opdateret: 10. december 2020