Erik. B. Jørgensen, pas, Alaska

Tankerne kan ofte filosofere over hvorfor jeg gør de ting jeg gør, hvad driver mig, skal jeg bevise noget, er det fordi jeg nyder det, eller hvad er det i bund og grund.

Det er absolut ikke de dagen, hvor jeg slæber mig afsted og er tæt på at gå til fysik og er til mental indlæggelse. Og alligevel fordi de dage og strabadser føre mig til oplevelser, meget få ellers får, intet er gratis. Bagefter er det ofte de mest absur ting og oplevelser jeg husker og mindes resten af mit liv.

Dage som i dag er 110% sikkert derfor jeg er på ture igen og igen. Oplevelser med vejr, naturen og mig selv.

Da jeg stod op var det overraskende godt vejr og meget lidt dis. Det var en fælde for at få mig ud i bukser og myggejakke. Fordi på meget kort tid, mens jeg gjorder klar. Ramte temperatur åbenbart dugpunktet, fordi pludselig lå tåge helt tæt og alt drev af fugt. Der var ikke andet for at få regntøjet på.

Jeg hyggede mig langs floden på dyreveksler eller ned ved flodens sider, i alle stenene. Sol fik hurtigt klaret tågen og jeg måtte først smide regnjakke, så regnbukserne og til slut gatorsne. Gik uden myggejakke videre, er stort set ikke myg for tiden, hi, hi.

Jeg fulgt nu en anden flod op mod et ligge pas, snart løb floden i en slugt og jeg fulgte det herlige terræn. Dyrevekslerne var massiv her, det var en mange sporet motorvej. Det må kræve i tusindvis af rener for at lave det her.

Turen op i passet var god og flot. Men det var intet at regne for at komme op og nedad. Jeg var et stort smil. Underlagget var tæt på perfekt. Naturen var rå og flot som jeg elsker det. Gik i et område med massive bjerge rundt om dalen. Dalen var små bakker, søer og tørt faldt græs.

Hvor synes jeg at jeg havde fortjent det. Jeg gik i et forrygende tempo. Ren krydderi på livet.

Selv om det var fedt, var der udsolgt til slut, men 20,1 km, ikke dårligt. Fandt en fin lejrplads nær en lille flod og spredt mit tøj ud til tørre og nyder lejrer livet.

Der har ikke været mange dyr idag. Ikke en enste ren. Har set småfugle, en rype og en del jordegern.

En dag på pluskontoen.

Erik

Dag / Lejr: 53/45
Pos: 20 67 53.484 / 154 04.726
Km / Km i alt: 20,1 / 677,4 km fra grænsen (+ 54,5 km ud til start). Alt i grove luftlinjer, går i praksis noget mere.
Højde: ligger i 930. Gik fra 774 meter og op over 1100 meter og er på vej ned ad.
Tid gået: 08.05-15.3
Vejr: Morgen 8-10 grader, tæt dis. Resten af dagen 20-25 grader, høj sol, få skyer, let til frisk vind fra vest.

 

 

 

Regnbue, Vildmarken, AlaskaRegnbue, Vildmarken, Alaska

The gate off the Arctic, landskab, AlaskaRegnbue, Vildmarken, AlaskaRegnbue, Vildmarken, Alaska

pas, vandre, The gate off the Arctic, Alaska

The gate off the Arctic, vandre

vandre, The gate off the Arctic, Alaska

Regnbue, Vildmarken, Alaska

Samarbejdspartner Alaska på tværs
 

Indlægget er opdateret: 10. december 2020