Dato: 20. sep. 2011
Lejr / dag: Lejr 131  / Dag 169
Finland Lejr 21 / Dag 25
Pos (google):  59 57 51.8 / 23 59 46.9 (kan sætte direkte ind i Google Earth)
Distance roet:  61,4 km (i alt 5962,8 km)
Distance roet i Finland: 979,8 km (i alt)
Rotid: 10t40m (08.00 til 18.40)(Finsk tid +1 time til DK tid)
Vejr: 4/8 mellem til 8/8 lave, en del sol og en enkelt byge. 2-7 m/s fra vest. 12-14 grader.
Bølger: 10 til 50 cm fra syd gående til vest. Enkelt sted 70 cm dønninger fra sydvest.
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)

Ved 20 tiden gik jeg tilbage til teltet og fik pakket det ned jeg kunne, osv. Gik tidligt i seng kl. 21, men kunne ikke falde i søvn og drømt hele vildt hele natten. Vågede kl. 6 kunne høre let musik, som om der var en der gik tur nær teltet, men det forsvandt igen. Op kl. 06.30, gang i primussen og fik noget mad indenbords. Så skulle der pakkes, lykkes at få pakket rimeligt hurtigt selv om jeg har fuldt læs af mad, osv. Samt jeg skulle op med lidt affald. Så klokken 8 kunne jeg ro i næste vindstille og små bølger fra syd. Det første lange stykke fra Hanko er forholdsvis åbent, her er ikke mange øer, det var sjovt at se hvor lavvandet der var, selv langt ud kunne jeg se sandbund og lige pludselig lå der store sten og stak op. Efter en 12 km kom der flere og flere øer. Men hele vejen har der ligget nogle kæmpe huse og måske hoteller, ser ud til at være et rigtig bade område. Så to militær agtige motorbåde der sejlede forbi længe ude, de var meget grå og helt ens. Har ikke set meget militær indtil videre.

Efterhånden tog vinden til og drejede til vest lå mellem 5 og 7 m/s men mærker det ikke så meget når det er i ryggen. Bølgerne tog også til lå fra alt mellem 10 til 50 cm fra vest alt efter hvor langt jeg var fra en ø der kunne give lidt læg. Men det gav lidt skub i kajakken og tempoet var højt. Det var lidt underligt vejr fordi skyerne kom og gik, så var der sol, så var der mørke skyer, blev også til en enkelt byge.

Hele dagen både på et rigt fugleliv, var helt ufatteligt mange svaner i par og med store unger, var ved stort set hver enes ø. Ellers var der som altid mange slags ænder, mange store flokke med skav. Lidt måger og krager. Så 2 havørne og 4 ravne der lege i luften herlig fugl.

Efter hånden som dagen gik og km der kom på, så kom der flere og flere øer, som altid med hytter over alt, så der var lidt at se på. Ikke ret mange mennesker, set et par enkelt hytter med folk og en 6 motorbåde på vandet.

Jeg holdt en rimelig ret line igennem øerne fordi der er så mange muligheder for at komme i læg og stoppe hvis det skulle blive nødvendigt. En sjov detalje her i området er de skrive navnen på øerne på klipperne. Holdt godt på og først efter 10t40m klokken 18.40 gik jeg i land på en lille ø. 61,4 km blev det til så jeg var godt tilfreds.

Nu køre lejrlivet igen.

Herligt jeg har fået en del spørgsmål igen, som jeg tager op den næste stykke tid:

Hvordan holder jeg min sovepose tør, når alt er vådt. Det går super godt, selv om det er en dunpose. Jeg søger for at tage den ud, når jeg komme i telt, så den får lidt luft og varme. Efter en lang nat, er der lidt fugt på oversiden, men jeg lægger den ned i ende af underlaget imens jeg spise og primussen varmer. Ellers gør jeg intet for at holde den tør, køre bare. Jeg sover dog i en lagenpose af silke, som også tager lidt af fugten inde fra.

Mit kajaktøj jeg har inders tørre jeg være aften og morgen i mit tørrenet så jeg får tørt tøj på, det er nu dejligt, når det er tørt om morgen.

Men selve teltet, bunden, underlaget underside, mine tasker, er vådt. Men sådan er lejrlivet, ikke noget jeg mærker så meget til.

Nu ser torsdag pludselig ud til at blive dårlig 8 til 11 m/s fra sv. Prøver at nå Helsingfors i morgen, hvis jeg kan klar det, så kan det være jeg får en vejrfast, men det er der også tid til.

Erik

Videre med rygvind

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!