Her er lidt om mine erfaringer med min fodpumpe fra Skandinavien rundt i kajak.

Før turen skrev jeg også lidt om den og andre forbedringer jeg / vi lavede, det kan du læse her

Den fodpumpe vi snakker om har jeg købt i en normal bådtilbehør butik, samt del fra en kajakpumpe. Selv pumpen hedder Babyfoot Pump, Hose Connection 1/2″ (13 mm) GP4618. En løsning der står i en 600 kr. uden arbejdsløn.

Hvordan den ser ud, er sat i og virker, kan du se i en af mine gamle Genialt grej videoer.

https://www.youtube.com/watch?v=Q5OU7aOysJE&feature=youtu.be

 

Så det her skal mere handle om min erfaringer.

Jeg var virkelig glad for at have en fodpumpe, fordi jeg kunne ikke undgå at få vand ind, når det var halv dårligt vejr. F.eks. når jeg gik i vandet, når jeg skulle tisse siden i kajakken, osv. Vand i kajak synes jeg både er irriterende, koldt, samt kroppen har bedre af at være tør.

Pumpe virkede super under hele turen, selv om suget ikke er ret stort, så rensede jeg det en del gange på turen, men ikke en gang var der skidt i det. Regner med at sand, osv. har jeg gået tørret op hver aften, samt den nok er så kraftig at den har pumpet evt. skidt med ud. Beslag, udgang, alt har holdt.

Dog er pumpe kapaciteten ikke overvældende, i forhold til en håndpumpe, man kan let få en større pumpe. Men ofte er det bare lidt i bunden man vil pumpe ud. Så mener størrelsen er fin også i forhold til vægt, m.v.

Et par gang fik jeg meget vand i kajak på vej ud, ofte valgt jeg at pumpe løs med fodpumpen ind til jeg kom ud eller fandt læg et sted. Så hjælp jeg til med håndpumpen. Normalt kunne jeg nøjes med fodpumpen.

Fodpumpen er også rar at have, når man tisser i kajakken, normalt tisser jeg i en pose jeg har ved siden af sædet. Men få gang når der var godt gang i den, tissede jeg lige så meget ved siden af, fordi jeg skulle undgå at der kom vand i min tørdragt / tørbukser.

Så alt i alt en super rar ting at have. Som jeg også i fremtiden vil have i min kajak til længere ture / ekspeditioner.

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!