Anmeldelse af Orbiloc Dual Safety Light, markerings lys

Dejligt at have fået lov til at test et Dansk produkt, der er så simpelt og lige til. Jeg har testet Orbiloc Dual Safety Light, på en masse cykelture og så har jeg haft en af deres små lygter monteret på kanoen under hele “Far og datter i Vildmarken – 45 dage i Nordsverige”, hvor den har fået nogle tæsk og fået lov til at være tændt i flere dage i træk.

Jeg har testet modlen ”Orbiloc Outdoor Dual”. Lygten er en lille LED lygte, der meget simpelt tændes ved at dreje en skive, yderst på lygten. Den kan drejes så lygten blinker eller lyster konstant. Glasset gør at lygten er meget skarp og kan ses på meget lang afstand, når man ser lige ind i den. I siderne fordeler glasset mere lyset, så det ses som en mere normal lygte.

Anmeldelse af Orbiloc Dual Safety Light, markerings lys 3Lygten skulle kunne ses på 5 km afstand, det har jeg ikke kunne testes, men den kan ses på lang afstand. Den er yderst let, mellem 19-22 gram. Lygten fåes også i mange forkellige farver (Gul, Rød, Blå, Grøn, Hvid).

Jeg har teste to monterings muligheder:

  • Med klips så den er let at sætte fast på en taske eller tøj
  • Med gummistrop, så lygten kan monters om en stang, cykelstyr, på en kajak, mv. Gummistroppen kan også tages af, og en normal strop kan sættes ind i stedet.

Anmeldelse af Orbiloc Dual Safety Light, markerings lys 2

Vurdering af Orbiloc Outdoor Dual

Jeg har været godt tilfreds med lygterne, de er dejlig simple og kan bruges til mange ting. I det daglige er det især som cykellygter jeg er glade for dem. Jeg bruger dem som et ekstra sæt lygter, der kan sættes højt på mig og markere mig super godt. De er lette at have liggende i rygsækken eller lommen. Det dejlig er den lange batteri tid, så jeg ikke skal tænke over om mine lygter virker og jeg bliver set.

En anden god mulighed er på ture/ekspedition og kunne sætte markeringslys på steder du synes er vigtig. Lygterne er super lette at montere på en flydevest, så har du lysmarkring hvis du skulle havne i vandet på en kajak eller kano tur. Eller der kommer skibe tæt på, en mørk eftermiddag aften, er det let at markere din position.

Under “Far og datter i Vildmarken – 45 dage i Nordsverige”, brugt jeg den til at side i ende af en af mine sikkerheds liner. For at teste den og så kunne jeg altid se hvor håndtaget var til min sikkerhedsline også under vandet, hvis det skulle blive nødvendigt (blev det heldigvis ikke).

Det var også et godt sted, fordi det har givet lygten en masse tæsk, i form af alt slags vejr, både sol, regn, de daglige bølger og vand der sprøjte ind over kanoen.

Lygten var her monteret med gummistrop. Jeg tændt lygten i løbet af dagen og flere dagen lod jeg den bare være tændt i døgndrift.

Under turen havde jeg intet at udsætte på lygten, det eneste der sket var at den end gummistrop gik lidt i stykker, efter de mange dage.

Anmeldelse af Orbiloc Dual Safety Light, markerings lys, brugs skade

Efter turen, da lygten havde ligget lidt, undre jeg mig over at lygten kun tændte nogle gange og jeg skulle slå lidt på den for at få den tændt. Jeg tænkt det var en løsforbindelse. Det var dog kun bagpladen der havde løsnet sig lidt, så da den blev skruet, sammen igen virker den uden problemer. Så husk at efterspænd bagpladen, en gang imellem.

Den skulle være vandtæt og den har 3 års garanti, så den kan byttes.

Jeg har ikke testet dem i saltvand i længere tid. Det bliver spændende at se hvordan de tager det.

Når det er sagt er det en super solid lygte, jeg har ikke haft små lygter i den kvalitet før. Den er let at betjene, har et super godt lys og er let at montere på mange måder.

Jeg synes man får en del for pengene og en god garanti. Kan anbefales, som ekstra cykellygter, markeringslys og hvad du har brug for.

Data på Orbiloc Outdoor Dual

  Orbiloc Outdoor Dual      
Oprindelsesland Made in Denmark
Farver Gul, Rød, Blå, Grøn, Hvid
Størrelse

45 x 44 x 26 mm (Clip)

48 x 30 x 24 mm (Buckle + Rubber Strap)

Vægt

22 gram (Clip)

19 gram (Buckle + Rubber Strap)

Sigtbarhed 5 km
Vandtæt 100 meter – IPX8 godkendt
Robust 100 kg
Temperaturer 50°C til -40°C
Funktioner Blink og konstant
Drej Funktionsvælgeren til højre eller venstre for at vælge funktion
Batteri levetid

250 timer ved blink

100 timer ved konstant lys

Linse Omni Directional Optik
270° synsvinkel

Fastgørelser

 

 

Orbiloc Clip

Orbiloc Buckle

Orbiloc Rubber Strap

Vejledende pris Ca. 200 kr. per stk.

 

Her er en video hvor Orbiloc viser deres ældre model

Anmeldelse af Orbiloc Dual Safety Light, markerings lys 1

Orbiloc Dual Safety Light, Service Kit

Anmeldelse af Orbiloc Dual Safety Light, markerings lys serevice kitEr en lille pakke du kan købe, når der efter laaang tid skal skiftes batteri, så får du også en ny o-ring i så den forsat er vandtæt.

Indhold

– Batteri, ekstra. 2 stk. CR2032 batterier sat sammen
– O-ring (smart er lagt i ligge pose med silikone)
– Vejledende pris ca. 49 kr.

Et smart lille sæt, når lygten er gået ud.

Her kan du se det forskellige tilbehør, som gummistrop, klips, holder og service kit alle del vejledende pris 49 kr.

Står du og mangler en smart ligge sæt cykellygter, lyst på barnevogn, hund eller markering under forskellige aktiviteter, så får du en masse for pengene med et par Orbiloc lygter.

Erik

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022