Lidt betragtninger igen, Skandinavien rundt i kajak. Solnedgang i den Svenske skærgård

Dato: 31. juli 2011 Lejr / dag: Lejr 86 / Dag 118 Sverige Lejr 23 / Dag 33 Pos (google): 58 42 27.1 / 17 17 46.2 (kan sætte direkte ind i Google Earth) Distance roet: 52,0 km (i alt 3896,1 km) Distance roet i Sverige: 1116,1 km (i alt) Rotid: 10t45m (06.35 til 17.20) Vejr: Skyfrit til 4/8 lave, meget sol, enkelte små byger. Vindstille til 5 m/s nord. 18-24 grader Bølger, havblik til 30 cm, enkelte steder 40 cm. (forklaring til ovenstående data felt kan ses her)

Endte aften med at ligge lidt og tjekke div. net ting, samt høre Sport på 3’eren. Var lidt ør i hovedet, kunne kom tidligt i seng lage mig 20.50. Sov helt til kl. 5 så var det op, var helt stille og havblik herligt. Fik gjort klar og pakket et dug vådt telt ned. Herligt at kunne ro ud i havblik, skyfrit og sol, endda uden kortærmet jakke, det er sommer igen. Dog var der problemer med min iPod, tror jeg har fundet ud af hvorfor den stopper og hopper i numrene, tror det er mine høretelefoner, som har en defekt der sender signal til iPod’en? Måske.

Roede langs land, men kom hurtigt lidt vind fra nord igen en 3-5 m/s på grund af nogle meget lave skyer der kommer ind fra nord langt ude. Men uanset om der kom lidt skvulp så det herligt at kunne ro mellem 5 og 6 km/t igen. Kom til Arkösund hvor jeg roede op igennem, ligner et rigt område, stor huse men broer, både og en del flok der nyder morgen solen og en morgen dukkert. Sikke nogle både der ligger rundt omkring, store som huse. Der er forsat lidt vind fra nord, så pauser er helt ind i læg i siv eller andet, det er nu dejligt at ligge helt stille når der skal spise, drikkes og tisses.

Så skulle Bråviken fjord krydset, tog den over lidt inde i mellem en masse øer, gav lidt læg, men jo mere jeg kom mod nord og i læg, jo mere faldt vand, dejligt og befriende at ro i dag. Dog må jeg indrømme, at selv om jeg har roet længe, så har min lille ferie gjort at jeg får ømme muskler igen, og i dag er 3 dage, godt øm i kroppen. De lave skyer var kommet ind over og passerede hurtigt så solen bagte og det blev næsten vindstille igen.

På vej over mod Oxelösund kom der en kajak imod mig, stoppede og snakkede, det var Claus, der har roet en masse og testet kajakker for Padlling i Sverige, endt med vi lå stille og snakkede en halv time, ganske hyggeligt. Roede ind forbi øerne forbi Oxelösund, her ligger kæmpe industri komplekser og der er ganske mange både. Dagen var ved at ringe ud, så jeg ville bare nå så langt jeg kunne, kom hurtigt en masse små øer igen, hvor jeg ledte lidt efter en lejrplads, men lykkes til sidst at finde en lille hyggelig plads. Hurtigt op med lejren og fik hængt mit tøj til tørre i træerne, nu når solen skinner, kom to kajakker fordi de så mig ikke. Er mange folk på øerne, i både og i hytterne kan godt se det forsat er ferie. Fik lavet mad, lakse rette, cola og vingummier.

Lidt betragtninger

  1. Neopren shorts er ikke gode og behagelige at prutte i, som om gasse ikke kan gå igennem neopren med vandre ud, mærkelig følelse, godt jeg ikke skal prutte ret tit.
  2. Der er kommet mange alger de sidste 14 dage, så vandet er ikke så klart mere.
  3. Det jeg er mest træt af på hele turen, er at pakke lejren ned om morgen, det er det værste tidspunkt på dagen, jeg vil bare af sted, men skal lige pakke og i gang.

Nu skal der hygges og gøres klar igen
Erik

Indlægget er opdateret: 29. december 2020

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!