Det var en flot morgen, sol og dejligt vejr. Rutinerne kører sin vandte gang, og som altid bliver jeg klar på omkring 1,5 time.

Jeg drog afsted på endnu en dag her i Brooks Range.

Det er meget sjovt, at når jeg går her i Brooks Range, så er det lige som Grønland opkaldt i nyere tid, så vi ved lidt mere om, hvem det er opkaldt efter.

Brooks Range er navngivet i 1925 efter Alfred Hulse Brooks, som var chef for “USGS geologist for Alaska” fra 1903 til 1924.

Brooks Range strækker sig over 1100 km fra området Yukon i Canada hele vejen vest på i Alaska, med det højeste punkt Mount Chamberli på 2749 meter. Som i kan se ligger Brooks Range i den øver tredje del af Alaska, det er også skillelinien for den Arktisk zone, som ligger Nord her for. Dermed også den nordligste bjergkæde i USA.

Der ligger kun meget få byer/bygder i Brooks Range. Det er planen, at jeg besøger Anaktuvuk Pass, kommer tæt på Arctic Village, men nok ikke der ind, ved det ikke endnu. De andre ligger noget sydligere for min rute.

Med de tanker gik jeg der ud af. Jeg gik lavt og højt for at regne ud, hvor jeg burde gå, men idag så det ikke ud til, at der var nogen super gode steder. Det hele var noget vådt og bumpet, rigtig mose terræn.

Jeg er også ved at være oppe i højden og floden bliver mindre og mindre, hvilke igen gøre det hele lidt flader og endnu mere mose agtigt. Normalt når jeg går kommer jeg igennem tre slags terræn på en time, har jeg bemærket. Det kan være noget tørt og fladt, buske, vådt, mv. Men idag var det bare mose.

Tempoet var fint, jeg skulle bare være koncentret om min ben.

Jeg så faktisk to enlige rener i dag, det er ved at være nogle dage siden sidst. Den sidste kom løbene efter mig, var noget forvirret. Det var først efter 5 minutter, at den var så tæt på mig, at den kunne lugte mig, fordi så løb den afsted med halen i vejret.

Efter 3 omgang var alle buske og træer væk, kun mose. Derfor ordinerede jeg mig selv musik, gik og hørte P7 Mix Marathon om Michael Jackson. Herligt at få lidt hjælp i dette terræn, var lige før jeg også lavede moonwalk når jeg gled på en tue. Af en eller anden grund lykkedes det mig at komme op til vandskellet i 1150 meter. Foran mig lå det flotteste terræn. Jeg havde nået min godt 15 km og havde planlagt at stoppe her.

Dog vidste jeg at mit første depot lå 4,7 km fremme. Jeg forventede ikke der var kræfter og enegi til at gå hele vejen i dag. Men da jeg stod der på toppen og oven i købet kunne se landingsbanen og terrænet så rigtigt godt ud, måtte jeg videre.

Jeg spiste godt og drog videre, heldigvis var terrænet helt i top, tørt og plant. Strøg afsted, nåede hele 4,2 km på en time. Så var der sølle 1,5 km igen. Det var dog igennem noget rigtig tæt buskads og over en stor flod. Da jeg var lidt våd og gerne skal have vasket mit tøj, holdt jeg bare på. Ikke noget med regnbukser og vadestøvler. Da jeg kom plaskede igennem buskadset så jeg pludselig 2-3 kaniner, det viste jeg ikke var her. Troede det var hare. Er næsten sikker på det her var kaniner, de var forholdsvis små og løb på en anden måde.

Jeg holdt på og kom til den kæmpe flod, jeg var meget spændt på hvordan den ville være at komme over, fordi den er kæmpe selv på mit kort.

Det viste sig at være nemt. Jeg gik lidt op og ned, i mens jeg krydsede de mange forgreninger. Var nok over 10 mindre floder, der kommer godt nok noget vand igennem. Det lykkedes at komme over i fin stil og kun i vand til knæene.

Jeg sled mig det sidste stykke op på sletten bag, hvor den lille landingsbane lå, her stod et par store fueltønder og i kanten, stod mit depot fint og urørt, en dejlig følelse.

Jeg slog telt og smed tingene i teltet. Så var desværre på med rygsækken igen, fordi her er ingen vand. Det tog mig 25 min at hente vand. Tog rigeligt nok 25 liter, så jeg har, hvis jeg skal vaske tøj. Holder hviledag her i morgen, uanset vejret. Her ligger 9 dagsmad. Det er rigeligt til næste depot. Samt der er kage, en sodavand, ekstra knækbrød, spegepølse og ost. Så er der opfyldning af creme, batterier, mv. Så der bliver nok at se til i morgen.

Fed dag, dejligt at nå her til, det var ikke ventet. En dag før en beregnet og jeg har en da gået markant længere. Jeg har så også gået længere end jeg skulle her på første etape.

Her er utroligt smukt at sidde og kikke, jeg er også træt og lidt øm i kroppen. Ubeskriveligt dejligt at få depot 1. Så kan jeg også nå de andre 7.

Erik

Dag / Lejr: 10/8
Pos: 68 50 208 / 143 32 796
Km / Km i alt: 20,5 / 168,5 km. Alt i grove luftliner, går praktisk lidt mere. Højde: ligger i 870. Gik var 908 til 1150 og ned over 4 km.
Tid gået: 08.25-17.50
Vejr: lidt af det hele. Primært sol, fra vindstille til hård vind i korte perioder. En masse skyer kom ind over. Regnvejr rundt om mig hele dagen. Jeg gik fri. 10-15 grader.

Samarbejdspartner Alaska på tværs

Indlægget er opdateret: 10. december 2020