Dato: 20. jan Onsdag
Lejr / dag: 20 / 24
Pos (google) N 57.20176 E 10.50156
Distance roet: 31,99 km
Rotid:  7,5 timer
Vejr: omkring -3 til o grader. Skyer 7/8 lave, meget gråt. Vind 8 til 12 m/s fra øst. Bølger 0,5 til 1 meter fra Nordøst, øst og sydøst, samt lidt dønninger, enkelt på 1,5 meter.

Sikke en dag, har været alt psykisk igennem, tvivl, op og ned ture. Jeg var ikke meget for at skulle op og ud i isen fuldt farvande igen. Samt det skulle blæse omkring 10 m/s. Snakke med Tue, der ville tjek is for mig, længer ned, Sæby Havn, sagde meget is, meget hjælpsomme. Ringe igen til Frederikshavn Havn, fik vejr, m.v. samt sagde jeg ville sejle forbi sejlrende om ca. 30 min.

Kom i vandet 0908, min lille ø dannede læg, så kunne sætte mig i min kajak på helt stille vand. Gik fint forbi Frederikshavn, bølger på 1 meter og en 10 m/s men bølger og vind er slet ikke som på Vesterhavet, har lært så meget, samt har vænnet mig til bølger, så gør mig intet mere. Dog ikke mere end jeg heller vil have stille vand, samt har stadig stor respekt for bølgerne, har ingen ønsker om at vælte.

Som de alle havde sagt kom isen efter Frederikshavn og jeg blev let længer ud, fulgte iskant hele tiden en 50 meter fra. Kom 1 til 2 km, uden om Sæby, hold da op hvor meget is. Tue meldte ind at så ikke godt ud længer nede.

Men jeg havde taget en beslutning, i dag er test dag. Jeg ville sejle omkring de 30 km, seneste kl. 16 ville jeg sejle ind i isen og se hvordan det er at komme i land, om det så skulle tag mig hele natten, fordi hvis jeg ikke kan komme i land og ud igen, er min tur slut.

Så det var næsten med ro i sindet jeg roede der ned ad, drak ikke ret meget gad ikke pisse i bølger. Gik ok, i forholdt til vind og bølger. I dag kunne jeg høre P3, hvor dejligt, at høre radio igen, høre nyheder og mennesker der taler, elsker P3.

Min telefon ringede nogle gange. Tue om is, Sæby Havn fuldt op, virkeligt dejligt, folk tænker på mig.

Så igen en masse fugle, sjovt efter Skagen, er næsten alle sortænderne væk, i stedet er det især Edderfulge. Der ligge mange langs iskanten. Måger er der altid.

For resten så et dødt marsvin i vandet i går, var spist af den.

Gik super de første 3 timer, så var det som om jeg fik mere modstrøm og bølger fra flere retninger, så min fart gik ned, øv. Isen tog mig længer og længer ud. Blev mere og mere i tvivl om det kunne lade sig gøre.

Endelig kunne jeg knække ned Stensnæs, var godt gang i bølger og alt. Kom ud for Voerså havn, her var mit slag mod isen sat til at skulle finde sted, da molen går langt ud. Men isen havde for forberedt sig og lavet fremskudte forsvarsværker, så der var is meget langt ud. Men klokke var blevet 15.08 så hvis jeg skulle kæmpe hele natten, var det tid at komme væk fra bølgerne. Kom fint ind i grødisen, men allerede efter 20 meter blev det svært at ro fremad, tid til at pisse, drikke og spise lidt. Kæmpede mig 50 meter ind, begyndt så små at drive mod nord. Ringede lidt rundt, sagde jeg var i isen. Snakke med Nicolai (Nicus Nature) om hans råd. Vi var enige om at kampen ind skulle tages for at se om ture er mulig. Jeg begyndte kampen, først ro, så fandt ud af jeg kunne trække mig frem i armen ved hjælp af isklodser. Grødis blev tykkere og tykkere. Satte mig overskrævs på kajak, så kunne jeg sparke med benene og trække med armen. Det gjorder jeg yderligere 50 meter, så efter 100 meter blev der store flager af is. Jeg kunne spænde mig foran kajak, gik med min pagaj som sikkerhed, hvis jeg skulle falde igennem. Så gik jeg mod Voerså mole. Faldt igennem, nogle gang, men var bare et ben, eller max til livet. Blev bedre og bedre, men isen var forberedt, endt med at gå 1,8 km ind fra is kan til min telt lejer her ved molen.

Fik slået lejer, mens en fotograf tog billeder, helt hyggeligt. Nu der lejer hygge får besøg i aften af Tue + kammerat til kajaksnak.

Tak for alle ismeldinger, dejligt for mig. Jeg tror stadig på det, hvis isen er som her, så kan jeg komme ud og ind, uden de store problemer, det koster kun en masse arbejde.

Jeg har lidt problemer med at få GPS tracker til at virker, beklager til de mange der savner den. Vi arbejder på det.

Igen tak til alle de mennesker der bruger tid på at hjælpe mig.

Erik

Indlægget er opdateret: 7. februar 2021