Danmark rundt i kajak - vinter, Grej, Kajak

Strøm på kajakture


På Danmark rundt i kajak – vinter, skulle jeg bruge en del strøm, til mine telefoner, kameraer, computer, m.v. Derfor havde jeg et 12v batteri på 7 AH, samt en lader til at lade det op (i alt 3 kg). For at få strøm ud af batteriet, var der et cigartænderstik på, så kunne jeg lade alt via det. På den måde havde jeg strøm til over en uge.

Man kan også få 9AH og 20 AH batterier, det sidste synes jeg bliver alt for tungt.

Min mening var jeg ville lade det via et solcellepanel, som har en laderegulator, men jeg kunne ikke få solcellepanelet til at sidde ordentlig, samt mine stik gik i uorden. Det gjorder ikke noget, da der var rigeligt strøm i mit batteri.

Men til kommende længere ekspeditioner, er der allerede en bedre løsning på vej, der er vandtæt. Solcellepanelet bliver mindre så det er nemmere at sætte fast, samt stikkende bliver stærkere.

For at kunne lade telefon, osv. Ladede jeg ofte igennem, computeren, så kunne computeren lade fra batteriet. Ellers havde jeg et cigartænderstik, der ende i et USB stik, på den måde var det let at lade alt via USB. Se billede med alle min ledninger.

Min computer var en Samsung N120, har en 10,2” skærm, samt 6 celle batteri og vejr 1,3 kg. Grundet til valget faldt på den, var at jeg fik af vide at Samsung har de mest solide kasser, og indholdet er stort set det samme i alle mærker. Jeg var rigtigt godt tilfreds.

Erik

You may also like

6 kommentarer

 • Thomas Michelsen

  Hejsa,

  Hvor langt er I med jeres solcelleløsninger til havkajakken? Jeg står lige nu ved en skillevej. Skal jeg bruge batteri eller solceller? Som det ser ud nu, så er der ingen rigtig brugbare solceller til montering på kajakken. Det efterlader mig med “farlige” batterier, der nemt slides pga. dybdeafladning. Derfor kunne jeg godt tænke mig at få et ‘sneakpeak’ på jeres solcelleløsninger, hvis det er muligt. Jeg har brug for lidt inspirration 🙂

  Mvh,
  Thomas

  28. april 2010 at 09:25 Svar
  • Erik

   Hej Thomas
   Solcelleløsningen, er ikke klar endnu, går et stykke tid endnu. Nu ved jeg ikke hvor længe du skal afsted, men jeg havde strøm til over en uge, med et 12 volt batteri, 7Ah. Hvis det er i Danmark er det let at få ladet ens batteri. Hvis det en sommertur. Er der ofte også muligt at lade det du skal mens du er på land og om natten, via en solcelle du lægger ud.
   Hvis der er andet, kontakter du mig bare

   Mvh
   Erik

   28. april 2010 at 17:20 Svar
   • Thomas Michelen

    Hej Erik,

    Jeg er lige blevet kontaktet af en af mine gamle kompisser, der nørder med solceller. Han vil meget gerne lave en prototype til mig, som jeg skal teste. Jeg vil i den forbindelse høre hvor langt du er i din solcelle løsning? Har du evt. billeder eller video?

    Mvh,
    Thomas

    20. juni 2012 at 10:27 Svar
    • Erik

     Hej Thomas
     Lyder godt. Jeg vil bruge batterisningen som beskrievet her til de tur hvor jeg kommer i nærheden af strøm.
     Ellers er jeg ikke gået videre med hjemmelavet løsninger. Men bruger færdiglavet løsninger nu her fra Brunton og PowerGorila som jeg tester op mod hinanden. Men tror ikke nogen af dem vil holde til saltvand. De skal bruges når man kommer på land. Virker godt indtil videre men mere om det her efter turen.
     Så har ikke flere input. Skriv endelig om hvad I får lavet.
     Mvh
     Erik

     20. juni 2012 at 11:35 Svar
 • Jan Lund Rasmussen

  Hej Erik.
  Rigtigt spændende emne. Har du et link til dit batteri + evt. tilbehør.
  På Forhånd Tak
  Jan Lund

  16. april 2010 at 08:39 Svar
  • Erik

   Hej Jan

   Batteriet:
   http://www.batterier.dk Gå ind under Bly/hobby/hus og find det der heder LC-R127R2P1. Kan købes andre steder også.

   Det 12 v stik jeg havde, lavede en lokal elektriker.

   Solceller, kan købes rigtige mange steder:
   Jeg brugte et 12 v folde panel, fra Sunlinq, de laver også mange andre lader. Du kan se en mindre lader her http://www.lighthouse.dk/wordpress/?p=443
   Generelt kan ofte bedst betale sig at købe solceller, osv. i england.
   Jeg er ved at få udviklet et nyt system. Vender tilbage når det er færdigt, går desvære en 6-8 måneder.

   Mvh
   Erik

   16. april 2010 at 09:54 Svar

  Skriv en kommentar