På Danmark rundt i kajak – vinter, skulle jeg bruge en del strøm, til mine telefoner, kameraer, computer, m.v. Derfor havde jeg et 12v batteri på 7 AH, samt en lader til at lade det op (i alt 3 kg). For at få strøm ud af batteriet, var der et cigartænderstik på, så kunne jeg lade alt via det. På den måde havde jeg strøm til over en uge.

Man kan også få 9AH og 20 AH batterier, det sidste synes jeg bliver alt for tungt.

Min mening var jeg ville lade det via et solcellepanel, som har en laderegulator, men jeg kunne ikke få solcellepanelet til at sidde ordentlig, samt mine stik gik i uorden. Det gjorder ikke noget, da der var rigeligt strøm i mit batteri.

Men til kommende længere ekspeditioner, er der allerede en bedre løsning på vej, der er vandtæt. Solcellepanelet bliver mindre så det er nemmere at sætte fast, samt stikkende bliver stærkere.

For at kunne lade telefon, osv. Ladede jeg ofte igennem, computeren, så kunne computeren lade fra batteriet. Ellers havde jeg et cigartænderstik, der ende i et USB stik, på den måde var det let at lade alt via USB. Se billede med alle min ledninger.

Min computer var en Samsung N120, har en 10,2” skærm, samt 6 celle batteri og vejr 1,3 kg. Grundet til valget faldt på den, var at jeg fik af vide at Samsung har de mest solide kasser, og indholdet er stort set det samme i alle mærker. Jeg var rigtigt godt tilfreds.

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022