Dato: 19. sep. 2011
Lejr / dag: Lejr 130  / Dag 168
Finland Lejr 20 / Dag 24
Pos (google):  59 49 10.7 / 22 58 10.3 (kan sætte direkte ind i Google Earth)
Distance roet:  0 km (i alt 5901,4 km)
Distance roet i Finland: 918,4 km (i alt)
Rotid: 0 (Finsk tid +1 time til DK tid)
Vejr: 8/8 lave, en del regn. 12 m/s fra sydøst. 12-13 grader
Bølger, ser ud til at være små tætte aggressive bølger
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)

Efter min aften på Roxx cafe, gik jeg tilbage til teltet, her var jeg forsat lidt på computer, slappede lidt af. Vinden var allerede taget pænt til, så regnede med en vejrfast så have derfor heller ikke travlt med at komme i seng, lag mig dog 23.10. Vække uret ringede som normalt 06.30, jeg behøvede ikke en gang at gå ude og tjekke vejret, teltet rystede og hoppede, så jeg kunne bare slukke og vende mig om og sove videre, det er nu rat en gang imellem. Små sov ind til 08.45, så var det op, nu kunne jeg ikke holde mig mere. Det blæst virkelig så ingen problemer med at blive her i dag. Inde i teltet stod den på honningmader også i gang. Jeg havde en del ting på listen, først gik jeg teltet igennem fra end til anden, hænge ting til tørre, smide gammelt mad ud, osv. Så forsøgte jeg at lave min anden pandelampe, har ikke virket siden jeg ville skifte batterier, men lykkes ikke. Jeg limede min flydevest, jeg slider hul i den under armene, sådan gik tiden i teltet. Klokken 09.30 var det tid til kajakken, gik alle pakrum efter og tørrede op for græs, osv. der forvilder sig der ned. Fik limet de små skrammer den har fået, stadig ingen helt store. Var oppe og hente min ting der havde været til opladning og fylde min store vanddunk. Så var det  tilbage i teltet lidt. Ved 12 tiden gik jeg op i byen, gik en tur rundt og så det der var, ikke en ret stor by, dog med biograf der dog har lukket i den uge her. Endte på et spisested, med tag selv bord. Maden var god, men desværre var det et sted der minder ene om livet ikke altid går som man måske vil. Der var en 8-10 gæster fra 35 til 60 år, alene eller i små grupper, godt i gang med at drikke øl, flere var allerede påvirket og så ud til det var noget der sker tit, så desværre mange af samme typer rundt i byen, mest mænd, dog også lidt kvinder. Må være et hårdt liv. Så jeg forsvandt så snart jeg havde spiste, gik i et stort supermarked og handle stort ind, sjov som Finland har andre produkter end Norge og Sverige.

Da jeg kom ud af supermarked pis regnede det selvfølgelig, men havde ikke tålmodighed til at vente, samt det så heller ikke ud til det ville klare op, så gik hurtigt tilbage, blev igen pænt våd. Tilbage ved havnen, var jeg ude ved tanken for at tanke, desværre ville automaten ikke tag mit kort, så måtte betale 5 euro for 0,8 liter benzin, men ville have fyldt op og op mod en tur op i den anden end af byen i regnvejr, var pengene vær.

Tilbage i teltet fik jeg pakket alt maden om, smurt madpakke, osv. Så var der tid til at se podcasts, læse e-bog, samt lige tage en lille lur på 20 min, ikke mere har jeg for svært ved at vågne igen. Ved 17 tiden gik jeg op til Roxx cafe og fik endnu en burger, mens jeg fik set en del på nettet, svaret mail, osv.

Vejret skulle vende i morgen til 7 m/s fra vest, så bør blive ok hvis det ikke bliver mere.

Jeg har fået et spørgsmål hvorfor jeg ikke fisker. Som mange af jer sikkert kan huske havde jeg fiske grej med igennem Norge og meget af Sverige. Men jeg vil ikke tage mig tid til det. Jeg fiske lidt på vejrfaste, men der er vejret ofte meget dårligt, samt jeg har mange andre ting at lave. Jeg kunne også have en line efter kajakken, men igen det tager tid og fokus, vil side fast osv. Så er der om aften når jeg er brugt, hvis jeg skal hen og ordne fiske.

Men jeg kan godt lide at fiske på mindre ture, når tiden og turen er til det. På den her turen er fokus på noget andet, det er fremad, fremad, og det er snart slut.

Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!