Her hen over sommeren har jeg teste en lille solcap / solskygge. Normalt roer jeg med en normal cap. Men har set især piger bruge en Solcap, så det ville jeg også prøve.

Solcap, Visor fra GoLite, sidder super godt og er skåret i et godt snit. Stoffet er meget blødt, så det føles meget behageligt at have på. Bag på kan den reguleres med velcro, her er der også lidt elastik i, så den kan give sig lidt.

Skyggen, er hård og er lang uden den tager noget af synet.

Men kun 60 gram, mod 90 gram for min normale cap.

Min erfaring her hen over sommer, er at solcapen, er bedst på dage hvor der ikke er for varmt. Den har virket rigtigt godt når jeg har roet interval eller hurtige ture, hvor jeg sveder meget, så jeg kan undgå solbriller, der dugger. Men når solen virkelig bager, så mangler jeg beskyttelse i hovedbunden, da jeg er helt korthåret. De piger jeg har talt med, der har langt hår, oplever ikke det problem.

Når det er meget varmt, skifter jeg til min normale cap, den døber jeg i vandet, så hovedet bliver kølet.

Så en solcap er en fin lille ekstra ting, når jeg roer, når der skal gåes til den. Men kan desværre ikke afløse min normale cap.

Erik

 

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022