Dato: 23 jan, lørdag
Lejr / dag: 22 / 27
Pos (google) N 56.83625 E 10.32345
Distance roet: 16,25 km (gået på isen)
Rotid:  6 timer og 20 min (gået på isen)
Vejr: -3 grader. Skyer 8/8 lave over havet og 4/8 til 6/8 mellem. Vind 8 til 10 m/s fra sydøst, tiltagende til eftermiddag. Bølger ca. 1 meter, svært at sige på afstand.

Endnu en hård dag, er overstået. Må indrømme, at is og vind hænger mig langt ud af halsen. Jeg glæder mig utroligt meget til at ro langs land i stille vejr igen.

Op 0630, morgenmad, pakke bilen og ud til kajakken, her kom fotografen for den anden dag igen.

Fik ordnet og pakket kajakken. Afgang 0840, viste der var over 4 km til isen, så gik en jævnt tempo, holdt sydøst, for at komme uden om det grødis jeg svømmede i sidst. Kom over 4 km ud fra land, mangler stadig 400 til 800 meter til vandet, gæt meget svært at vurdere afstand til iskanten. Men så snart jeg går tætter begynder jeg at falde igennem, det er for tidligt, så trækker mig går lidt prøver igen, vil gerne kunne gå til mellem 100 og 200 meter, fra iskanten, før  jeg begynder at falde i.

Tænker meget på at der skal være overskud, nytter ikke jeg skal bruge 2 til 3 timer på at komme ud, og så kan jeg risikere at bruge det samme ind igen.

Derfor beslutter jeg at gå langs det område jeg falder i, de her 400 til 800 meter fra iskanten syd på. Så kan jeg lave nye forsøg på at gå ud hver gang det ser bedre ud.

Det er hårdt arbejde, at trække pulken kan holde mellem 2 og 3 km/t alt efter hvor ujævn isen er og hvor ofte jeg falder igennem. Går men min ene pagaj i hånden, som sikkerhed når jeg falder i.

Men må indrømme det er hårdt at trække kajakken som en pulk, når man går i neoprensko, samt skal en tur igennem isen engang imellem.

Går 30 min mellem pauserne, først en kortpause, næsten lidt længere.

Sådan bevæger jeg mig syd på ca, 4 km ude på isen. Kl. 13 erkender jeg at jeg ikke komme ud i dag, samt jeg ikke når så langt ned som jeg gerne ville.

Sveder en del i tørdragten, det resulter i at jeg begynder at fryse mine fødder. Så beslutter at stoppe kl. 15. Fra kl. 14 af, bevæger jeg mig lidt tætter på land.

Kl. 15 slår jeg lejer, her 3 km ude på isen, bruger alt for mange kræfter på at gå ud og ind. Isen er tyk, så det skulle ikke være noget problem.

Dejligt at komme i telt og få tørt tøj på, samt få varmen. Vinden er taget til blafre godt i teltet.

Nå sidder jeg her, ikke helt tilfreds med min distance i dag, har kikket mange lænses fulde blikke efter vandet i dag.

Nu jeg spændt på, om jeg kan få det Rød-hvid bånd, når jeg trækker kajakken her langt ude på havet. Ellers er det også lige meget, jeg gør hvad jeg kan for at komme ud, men det skal være forsvarligt.

Nu skal der kikkes kort og vejrmeldinger, har lidt over 40 km, til Fjellerup, så må se om jeg kan komme ud i morgen, eller jeg må gå en dag til. Så kan jeg godt forsvare at bruge en 2 til 3 timer på at komme ud, da jeg så ved jeg kan ro væk fra isen. Men vi må se hvad vejr og isen, ønsker.

Jeg glæder mig bare til at ro igen og have nogle normale dage.

God aften til jer alle

Erik

Indlægget er opdateret: 7. februar 2021