Nærkontakt, rentyr, Alaska

Sikke en nat, ren luksus. Jeg har jagtet et lille hul i mit oppustlige underlag et stykke tid, fordi luften sive ud i løbet af natten og jeg vågnede liggende kun på mit skumunderlag.

Hvis jeg havde været oppe i løbet af natten eller vågnen nok til at sanse det, blæste jeg luft i, men det har ikke været nok.

Igår havde jeg liggeunderlaget i vand igen. Jeg fandt lidt luft ved ventilen og ellers intet. Det var jeg ikke glad for, måtte være et hul et sted.

Da liggeunderlaget var tørt tog jeg det ind og kikke på det. Ventil er sat ned i et plastik stykke, som så er limet fast i underlagget kunne godt se plast stykket vrider lidt hver gang jeg åbner eller lukker ventilen. Måske det lavede hul i underlagt, ved overgangen.

Derfor tog jeg chancen og lagge lime rundt om overgangen mellem plastikstykket og selve liggeunderlaget. Det gav mig en dejlig blød nat, uden luft tab. Det håber jeg holder ved.

Hele dagen idag, har været solrig og dejlig. Terrænet har været godt og over middel. Det er forsat utroligt smukt. Alt det til sammen, har givet tempo og god fremdrift.

I dag kom der en lille helikopter lige over mig, tror ikke de så mig. Længere væk passere der også en vandflyver.

Har set en del rener i dag, omkring 100 stk. Da jeg holdt middagspause, kom tre rener, to voksne og en halv stor klav. De kom tæt før de fortrød, men de var godt nok længe om at bestemme sig for hvad de ville. Til slut løb de væk.

Senere da jeg kom op over en stor bakke og gik ned i et vådtet græsstykke. Kom der en stor ren tyr, rundt om hjørnet. VI stod der 20 meter fra hinanden og glodede på hinanden, hvem gør hvad. Da ingen af os panikkede, bevarede vi begge roen. Jeg tog en del billeder, så gik jeg frem mod tyren. Tyren kikkede lidt og gik væk og op af bakken. Sjældent jeg kommer så tæt og der er så meget ro. Tror vi begge var lige overrasket.

Efter endnu en super dag, slog jeg lejr ved floden, ved et lille stykke med buskads hvor der lige var et plant sted. Vejret slog hurtigt om og nu er der mange skyer og det blæser op fra nord. Jeg må se hvad det bliver til.

Jeg er kun 21,6 km i luftline fra depot 6, håbet at klare det på 1,5 dag mere. Bliver skønt med en hviledag. Det har været et langt stræk her til. Nærmer mig drastisk depot 7 og raften (sidste depot), bliver dejligt med et nyt lille eventyr.

Erik

Dag / Lejr: 54/46
Pos: 20 67 58.439 / 154 28.447
Km / Km i alt: 19,2 / 696,6 km fra grænsen (+ 54,5 km ud til start). Alt i grove luftlinjer, går i praksis noget mere.
Højde: ligger i 662. Gik fra 930 meter. Med et par bump undervejs
Tid gået: 08.05-15.00
Vejr: 10-20 grader. Høj sol, næsten ingen skyer, brise fra skiftede retning. Til aften masser af skyer, frisk vind fra nord.

Ren, kalv, landskab, Alaska

Ren, kalv, Alaska

Elg, kastestang, Alaska

Samarbejdspartner Alaska på tværs

Indlægget er opdateret: 10. december 2020