Dato: 16. jan, lørdag
Lejr / dag: 16 / 20
Pos (google) N 57.12186 E 08.14999
Distance roet: 44,2 km
Rotid:  8 timer
Vejr: ca. 0 grader. Skyer 6/8 til 8/8 mellem og lave. Vind 4 til 8 m/s fra Sydøst. Bølger under 0,5 meter fra sydøst. Hirtshals Havn bølger 0,5 til 1 meter fra Nordøst.

En god dag på vandet blev det til i dag. Stod igen op ved 6 tiden og gjorder klar, sagde tak for opholdet ved min svigerinde og svoger. Var klar til at gå i vandet kl. 0840. På vej ned til vandet sad min datter i kajak, da jeg trak den nedad, lige vandkanten, var der en smal stribe vand, kajakken vippede, plask et styk ked og noget overrasket 17 måneder datter. Noget af en afsked.

Jeg kom af sted, vandet var helt perfekt. Stille, ingen bølger, vinden kunne jeg undgå ved at ligge tæt på land. Der var lidt modstrøm, så prøvede hele tiden at finde en medstrøm.

Igen igen fantastik smukt, sikke noget landskab, fra løkken, til Lønstrup, hvor skrænterne blev stejler og husene lå rigtig tæt på skrænterne. Mange flot ting, gamle Rubjerg fyr, byer, så meget stemning omkring Løkken og Lønstrup.

Så igen et marsvin tæt på og mange fugle i dag, kæmpe flok sortænder, mange enkelt lom, samt et hav af måger. Sidder ofte og tænker på hvor dejligt det er at opleve det her, men det kunne være sjovt hvis man også kunne følge med i alt det der sker under en i vandet.

Fik flere besøg, først min halvbroders svigerfamilie, vinkede på strander, så Peter fra Skagen kajakkuld, han ville møde mig til slut.

Gik godt der ud af, kroppen har det godt, hoster lidt, det er det eneste. Så var glad jeg kunne nå at runde Hirtshals Havn, ikke slemt. Kom i land ved Kjul Strand, her holdt Peter med kage og kaffe, desværre drikker jeg ikke kaffe, vi fik en snak, 10 min efter kom Ole, med chokolade og kaffe, det endte med vi slog telt op sammen, eller retter sagt prøvede, fordi kunne ikke få pløkken i, så endte men sneanker, m.v.

Blev inviteret på aftensmad, så var med Ole, hjemme ved familie. Tusinde tak for det, igen hyggeligt, og sjovt folk er så åbne.

Skal snart ned i teltet igen, får nok besøg der også.

Ellers regner jeg med at ro til Højer i morgen, hvor Skagen kajakklub tager sig af mig. Så skulle vejret vær til at runde Skagen mandag.

Igen tak til alle dem der følger med og møder op.

Erik

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022