20120623-205806.jpg

Dag 18
Lejr 14
17 km 0815 – 1435
Karen sov kl 2120 og jeg trak den til 2340. Gik i seng til en flot sol over horisonten. Nu skulle der soves kl 0125 var Karen helt vågen ville have mad, kunne ikke snyde hen, spiste to madder. Så skulle der soves. Kl 5 blev jeg ramt af en knytnæve. “Sol skinner far, vi skal op””NEJ” men jeg tabte der var fuld gang i hende, fordi solen stod ind på telt og der var meget varmt. Så måtte vi op, tog den med ro. Jeg spiste morgenmad Karen nægtede, vi filmede, fiskede lidt. Pakkede sammen. Kl 0815 i helt stille vand og sol. Uden jakker eller trøjer, kunne vi padle af sted. Kort tid efter kom vi forbi en hytte med to små hunde. Den ene havde travlt med at redde på den anden. Her efter gik det op for Karen at hun var træt og sulten. Helved brød løs. Hun ville have alt muligt jeg ikke havde. Jeg var dum, hun ville have sin mor, osv. Holdt en kort pause hjalp kun mens vi var på land. Så fik jeg ellers af vide beg var en idiot, dum far, osv. Man kan sige når faren ikke kan nå hende. Blev enig om en pause og madder stoppede på en lille ø fra 1000 – 1045 fik godt og spise, tisset af og leget. Så var jeg en god far igen. Så hyggede vi os, legede Karen finder på tusind lege i kanoen. Synge, lege afbryde hinanden, plaske, padle, osv. Der kom lidt mod vind men forsat varmt, tog dog min jakke på. Dages rute var bare mod øst, men var ok flot. På nær de åbne kedelige stykker. Holdt en kort pause til forsatte. Jeg skal lave puha nu sagde Karen 100 meter fra land. Turbo på mod land 2 min efter lige før land, forsent. Selv om jeg havde talt om alt muligt andet. Det sker fik det ordnet og videre. Holdt endnu en ultra kort pause. Karen’s hof disciplin. For at tanke kaste sten. Var lige kommet ud. Jeg skal lave puha nu. Igen turbo mod land, denne gang nåede vi det lige. Fik os lige en snak om at sige til, ordentligt mand og nok at drikke. Vi var nået langt og kikkede efter et lejr sted første var optaget af to kajakker. Næste tog vi kl 1435 og 17 km super. Men hold da op nogle humør svingninger.
Til slut i dag vi sprøjte vand og hun grinede. Ellers har vi sang dyst hvor vi synger alt muligt. Jeg synger hun bliver smidt i søen og klippet korthåredes og jeg vil kalde hé de Karsten. Så spørg hun, der er bare en sang ikke? Hun synger hun skal have kiks og bestemmer alt. Så går kampen med alt muligt hele dagen. De dage her fortæller hun også meget om sit tidligere liv. Da hun var 9 år på hundeslæde tur med sin tidligere far. Med to hunde, en elg, en ren og en ræv. Hun kan virkelig fortælle. Mega sjovt.
Men vi kom i land gav os god tid til at pakke ud. Karen fik lidt humør svigninger. Men hjalp med lidt Havregryn. Hun er virkelig træt. Fik ordnet lejren. Ordet affald så kan smide ud i morgen. Fisker midt, gået en kort snor. Tøj til tørre og vasket Karen’s undertøj. Samt mere tøj til tørre da Karen faldt i vandet da hun sad og legede på en sten og skulle vende sig hurtigt så sjovt ud. Hun fik virkelig store øjne. Tog det ok. Så kunne jeg lige så godt vaske det.
Så blev pige træt og sur. Måtte spise inde og læse bog. Men kl 1920 var hun væk.
Har set en ren i dag det er ellers længe siden. Ikke ser en siden Ivalo. Samt en del ænder og toppet lappedykker.
Nu skal der arbejdes og hygge.
I morgen skal vu forbi den lille by Nellim og handle for sidste gang. Håber virkelig butikken har åben en søndag. Så vi kan komme nord på. Glæder mig meget til at komme væk fra søen og ind i det mere øde område. Selv om der er meget flot her.
Kommer mere om grej når jeg kan lægge videoer op igen. Men kan sige at alt bare køre. Mit Fjallraven tøj er mega lækkert og teltet spiller.
Mvh
Erik

20120623-205922.jpg

20120623-210018.jpg

20120623-210113.jpg

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Bøger om friluftsliv/outdoor, natur, ture og ekspeditioner, for børn eller om børn, "Far og datter i Vildmarken" bøger af Erik B. Jørgensen