Sikke et chok jeg fik i nat. Havde lagt mig til at sove, mens et nyt torden vejr var på vej ind og regnen faldt tungt. Det var helt hyggeligt at falde hen til. Pludselig sagde det skral, bang, jeg fløj op. Et lyn må havde slået ned tæt på, så overraskende fordi torden ellers var et stykke væk. Tog lidt tid at falde i søvn igen.

Morgenen var trist og grå og regndråber hang tungt på alt og nærmest grinede af mig. Jeg trak i fuld regntøj og gik til vandkamp. Fordi hver gang jeg gik igennem en busk eller ramte et træ, stod vandet ned over mig.

Efter en time, måtte jeg erkende at regntøj var for varmt. Jakke og en trøje røg af og myggejakke kom på grundet de mange små selvmords attentater mod mine stakkels hænder og hoved. Så måtte det bare blive vådt.

Om jeg blev våd af vand eller sveden der haglede af mig, kunne vel være det samme.
Det gik godt opad og terrænet havde gaver til mig i dag. Først gave, var store bløde tuer af mos, der tager alt fart af, når jeg træder på dem. Efter hvert skridt, skal jeg lige som starte igen, ikke noget afsæt som normalt underlag.

Anden gave var en god stejl skråning, fyldt med buske. Der var konstant noget, der sad fast i min ben, stave eller rygsæk.

Trjede gave var en flot udsigt, kunne se hele vejen tilbage, hvor jeg kom fra, fordi jeg var kommet godt op i ca. 950 meter i det åbne. Så var der lige en stejl slugt, så jeg måtte 100 højde meter ned.

Fjerde gave var en flod med tæt og vådt buskads. Først efter 3 timer sad jeg endelig oppe ved vandskellet, synes godt nok mine ben var lidt trætte, efter kun 6,6 km.

Femte gave var en dejlig dal, 5,5 km ned af, i åbent og tæt terræn, super smukt. Ekstra gave dejligt, der var dyreveksler igen. En drømme dal.

Sjete gave var jeg drejede mod nordvest i endnu en dejlig dal. Gik i åben skov, på de hyggelige dyreveksler. Et egern og jeg brugte også lidt tid på at se hinanden an.
Der var godt nok meget bjørnelort i de to dale. Så meget har jeg ikke set før, det er dog svært at vudere hvor gammelt det er. Er sikker på en af dem var forholdsvis frisk.

Tænk at få så mange gaver. Derfor gav jeg de trætte ben en gave på 30 min mere i tæt men lavt buskads, mens det gik stejlt op mod næste dal. Da jeg var halvvejs dukkede der en optimist lejrplads op. Jeg slog til, da der ikke har været ret mange på det sidste.

Sjovt i dag var det benene, der var udkørt. Skulder og ryg, har jeg intet mærket til.

Det har indtil videre været en god beslutning at gå ind over her. Det koster lidt højdemeter op, men det har været nogle gode stykker, og jeg sparer en del km. Om min vurdering er rigtig finder jeg aldrig ud af, fordi jeg kommer aldrig til at se alternativet.

Solen kom frem lidt før jeg stoppede, herligt så kunne solcellerne komme ud og tøjet til tørre. Livet er nu meget godt her, altså hvis det ikke var blødt, eller vådt. Buskads måtte også godt være mindre. Nåh ja, de herlige myg, skal også nævnes i dag, jeg HADER JER!!!

Erik
P.S: Beklager hvis tracker gik ud idag, har fået nye batterier nu.

Dag / Lejr: 26/21
Pos: 20 68 01.464 / 146 24.350
Km / Km i alt: 15,3 / 306,5 km fra grænsen (+ 54,5 km ud til start). Alt i grove luftlinjer, går i praksis lidt mere.
Højde: ligger i 928 meter. Startede i 680. Har minimum taget 100 højde meter mere.
Tid gået: 08.20-15.30
Vejr: Nat torden, lyn og regn. Dag 8-15 grader, overskyet, let vind, alt vådt. Eftermiddag lidt sol, 15-20 grader, let vind fra syd-sydvest.

Samarbejdspartner Alaska på tværs

Indlægget er opdateret: 10. december 2020