Mange Jægersoldater, her iblandt mig selv, er forholdsvis bange for stødhegn. Når man bruger mange timer i det Nordjyske, på at gå om natten, under aspiranten (optagelsen). Så har de mange Nordjyske bønder det med at, hegne deres køer inde. Men ikke nok med et hegn, så bliver der sat strøm til og ikke bare sådan et lille apparat, men et der slår som en hest, så man er helt sikker på det virker, det “gode” er at den kun støder hver 2 sek. eller der omkring, fordi når man så kommer gående i mørke, men en tung rygsæk, gevær, osv. så kan man nå at, gå ind i hegnet og trække det med sig et lille stykke, før første stød rammer en, så man er ved at gå i gulvet, ind man så forvent sin trætte krop, med rygsæk og det hele, kan man nå at få en eller to bonus stød, helt perfekt.

En gang jeg kom gående ved en ådal, sikker vinder med stødhegn, gik jeg på en våd egn, med ca. 30 cm vand, det var i marts måned, så det var ikke for varmt, så man gik godt til. Heldigvis fandt jeg ikke stødhegn ved åen og forsatte op mod en vej, jeg skulle lige kikke på kort, så jeg gik med en lygte og kikkede på kort, da jeg kikkede op kom der et lysglimt fra mit gevær, da det ramte et stødhegn, godt våde, gjorder det pænt ondt, jeg var godt rystet, men fik mig over og videre, på den anden side af vejen, satte jeg mig for lige at få et overblik på kortet. Her hørte jeg “plask, plask” på egn, og kort efter “Av for h…” endnu en aspirant, i stødhegnet. Av, ha, ha.

En anden gang da vi var på patrulje og vi havde gået en hel nat, med tunge rygsække, og vores spejder var gået i mange hegn, samt vi andre var også gået i nogle, alle var godt trætte af stød. Vi kom til en stor skrænt, hvor spejderen ville gå ned og kikke, vi andre ventede, der gik lidt længe, vi hørte pludselig stønnen ned fra bakken. Vi kik hen og kikkede ned, her lå spejderen og sprællede, han var gledet på skrænten og kuret ned af bakken, ind under et stødhegn, her lå han så og fik stød, han kunne ikke komme væk grundet rygsækken holdt ham fast. To mand måtte ned og slæbe ham op, mens de også fik stød. Sammen tur, endt vi i flere stødhegn, samt da vi passede en å, var der stødhegn når man skulle klatre op, av, av.

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022