Bjerge, sne, floder, storslået natur, Anaktuvuk Pass, Alaska

Da morgen kom snignede og det var tid til at stå op, greb kulden med det samme fat i mig. Jeg startede brænderen til min the og havregrød.

Jeg kunne konstater at min støvler endnu en gang var stiv frosne. Det gode er jeg kan skrabe et lag is af yderst, som er vand fra støvlen der er trukket ud. Kan være de bliver tørre igen en dag.

Vejret så ikke godt ud, der var lave tunge skyer og en frisk vind lige i hovedet. Så det var i fuldt regntøj, fleecehandsker og luffer igen.

De første jeg skulle da jeg gik, var at støvlerne lige skulle tøs op og have lov til at sætte sig, så kørte det.

Jeg følte de første timer gik godt, men var forsat overrasket over a,t på de første tre timer havde jeg gået 10,6 km. Det er et højt tempo.

Terrænet havde også været godt, men jeg var forsat lidt op og ned af små bakker og uden om nogle små vådområder.

De næste time bød på lidt udfordringer der kunne tag lidt tempo af. Jeg havde to floder jeg skulle vade over og to store stykker med “jungle”. Det første stykke var lige efter en flod og det så ikke så bredt ud. Men det var det var næste 20 min blandt tætte træer og buske. Det er altid en god øvelse i det danske sprogs mere mørke side.

Humøret fejler ikke noget de dage her. Terrænet er godt at gå i og det er meget smukt. Kroppen køre også ok. Kan godt mærke jeg har lavet det her i mange dag nu. Især min skuldre og kraveben er forsat ømme, som om de ikke bliver stærkere, hvor i mod benne køre fint.

Vinden gjorder at jeg var godt pakket ind det meste af dagen. Kulden har gjort den store glæde at jeg stort set ikke ser myg. Der dukker nogle få op når jeg har slået lejr.

Sidste på dagen opdagede jeg to streger i horisonten. Op med kikkerteren, sørme om der ikke kom to vandre til. Det er en ren motorvej det her.

Efter jeg lige var ned og vade over endnu en flod, kom jeg op på nogle små bakker og kunne se de to personer.

Da vi mødes blev det til en lille pause. Det var to friske damer fra US, som skulle på en 10 dags tur, fra Anaktuvuk Pass ud til Dalton Highway. De spurgt lidt til ruten og floder, kunne se de stort set skulle samme vej ud som jeg kom fra. Et hyggeligt møde, da de var meget spørgerne og meget glade.

Det eneste der kunne få mit humør ned. Var da de spurgt om jeg så ulven, der havde været i mellem os. Den var løbet væk, i det jeg forsvandt ned til floden. Øv gad vide om min ulveforbandelse stadig er der.

Jeg tog lige et lille stykke mere og et jungle stykke, før teltet blev rejse på en lille kant med til floden.

Sikke en dag, dejligt med føret og vejret er ok. Nåede over 20 km i dag. Er omkring 10 km ind til Anaktuvuk Pass i morgen. Bliver spændende og se om mine ting er der, om jeg kan bo et sted og om købmanden har en masse mad. Jeg skal have spist en masse proteiner, så jeg er klar til det næste træk.

Jeg er dog noget spændt på om det lykkes at få mine næste depoter ud i denne weekend. Det er ikke så let at gå videre hvis der ikke er noget mad til mig, fremme på ruten.

Erik

Dag / Lejr: 43/37
Pos: 20 68 07.475 / 151 32.398
Km / Km i alt: 20,1 / 559,6 km fra grænsen (+ 54,5 km ud til start). Alt i grove luftlinjer, går i praksis noget mere.
Højde: ligger i 674. Gået ned fra 905 meter
Tid gået: 08.10-15.45
Vejr: minus 3-5 grader. Mange lave skyer, der steg lidt i løbet af dagen. Frisk vind fra vest. Ingen nedbør

 

 

Amerikansk, veninder, vandretur

Samarbejdspartner Alaska på tværs

Indlægget er opdateret: 10. december 2020