Så blev det dagen hvor vi Indlandsis hold 2016 blev samlet, og vi kan begynde den endelige forberedelse til vores fantastiske tur, den næste måned over den Grønlandske Indlandsis. 

 Jeg brugt formiddagen på de sidste forberedelser og fik handlet noget mad til de næste dage. Lige før middagen, landede den stor Danmarksflyver og heldigvis var alle 5 deltager og alt bagage med. Vi kørte alle ud til vores hjem de næste ca. 4 dage, det lille hyggelig vandrehjem/Rakatstationen som KTC har. 

Endelig kunne jeg byde velkommen, fra nu af skal vi ikke tænke på noget andet end vores forstående tur. Det fejrede vi lige med en gang middagsmad, der skal hæles noget energi på. Pakningen af vores proviant gik igang. Holdet blev delt i to, 3 personer pakkede vores slik-/ snackposer der er nøddeblanding eller slik og chokolade, alle med en masse kiks. De to andre stod for at pakke morgenmad, som er halvt havregryn eller müsli. Jeg selv gik igang med at bage en masse boller, så vi kan få mere at spise. 

Sådan er hele dagen gået, pakning gik super godt, afbrudt af en spisepause og vores først lektion, brænder. Jeg gennemgår alt ved en brænder, skiller den af og viser, hvordan den fungerer, hvordan vi tænder op og betjener den. Så gik vi alle ud og prøvede at starte vores benzinbrænder op for første gang. Det er super vigtigt, at alle er trygge og gode til at bruge brændere, før vi skal have dem med helt ind i teltet, så vi kan få varme og tørt tøj på vores tur over isen. 

 Dagen sluttede af med en herlig gang chili con carne, lavet af Birthe og Holger fra KTC. Resten af aftenen var fri, træthed fra en lang rejse her op og 4 timers tidsforskel sidder i kroppen. Det blev tid til dagbogsskrivning, nogle gik en tur og spillede kort. Ud over det har det været en super flot dag, med sol og flot nye sne over alt, ca. minus 4-8 grader. En rigtig god start i dag, herligt. Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020