Sikke en dag! Det lykkes os at komme næsten ind i bunden af fjorden og se flere af de steder Indlandsisen, tordner sig op. En helt rigtig afslutning på vores ekspedition.
Vi nåede også retur igen og lidt længere ud.
Men vores tur i dag har været hård og på kanten.

Da vi skulle afsted var der en frisk vind, med hårdere vindstød fra øst. Med da Tasermiut Fjorden løber nord syd, var der meget læ på øst siden. Der var ikke så mange bølger. Så vi aftalte vi ville padle ind mod indlandsisen og se om vi ikke kunne nå ind til bunden. Aftale var også Karen kunne sige vi skulle vende eller stoppe.

Vi begav os afsted, det gik fint og vinden faldt til en let vind. Men der fra og resten af dagen, er alt slags vejr blevet kastet imod os.

Ud for hver dal, der løb mod øst, kom vinden tordende ud. Der op stod vindtuneller og bølgerne rejste sig pludseligt.
Men hver gang det blev slemt. Så skulle vi enten lige over i læ af næste lille land, eller vi kunne snige os tæt langs land. Så det føltes aldrig rigtig vildt, bare hårdt.
Der var kun få steder, hvor vi fik bølger på over en meter, men det var på lavt vand og tæt på gruskyst, hvor vi let kunne komme i land.
Hele dagen var der også mange fine steder vi kunne stoppe.
Det var de mange regnvejrs skyer, der gav os den kraftige vind. De gange de smed vandet, blev det faktisk roligere.

Vi havde også et par dale, hvor der virkelig var kaste vinde. Men igen det føltes fint, men gik bare langsomt.
Så en eller anden forunderlig måde lå vi tre km fra bunden, efter små tre timer. Her kunne vi virkelig se indlandsisen, både foran os og i dalen mod øst. Vi havde set det vi ville og vendte kajakken. Jeg var i godt humør over det lykkes at komme her ind og nu skulle medbølgerne ud nydes.
Vi fik dog en ordentlig regnvejrsbygge i starten og lidt kaste vinde. Men så gik det der ud ad. Der kom også lidt opklaring.

Jeg nåede lige at tænke på hvor langt vi kunne nå ud af fjorden på de næste timer. Så kom straffen.
Ved en af de østvendte dale, blev vi ramt af virkelig hårdre vindstød. Jeg måtte have Karen til at lægge sig frem og ind i viden. Der røg hastigheden og fornøjelsen. Vi sled os tilbage til hvor vi sov igår.
Her talte vi om at slå lejr igen, jeg ville dog gerne lidt længere ud endnu. Her var Karen sej at sige vi forsatte, selv om hun var Kolding ikke had mere.
Endelige fik vi gavn af medvinden og fløj der ud ad med 7-9 km/t og medbølger. Fedt men alligevel lige kraftigt nok.
Men efter næste seks timer og næsten 27 km, stoppede vi ved en hyggelig strand, vi havde set på vejen ud.
Et perfekt lejrsted. Vi lagde os i læ af nogle store sten, her lå allerede sten, fra en tidlige teltlejr.

Nu hygger vi i teltet. Solen kikker lidt frem og det har ikke regnet siden vi kom. Dog blæser der en hård vind fra nord til øst. Fjorden virker som en stor vindtunnel.
Så teltet hopper lidt igen, men det er sikret godt, med sten.
Nu krydser vi finger for vinden lægger sig til i morgen, så vi kan komme længere ud af fjorden og forhåbentlig få en masse nye oplevelser.

Vild dag idag. Den har virkelig været flot og vi har oplevet næsten alt slags vejr. Er selv imponeret over hvor langt vi nåede i forhold til vejret.

Turdata:
Dato: 1. aug.
Dag: 41
Lejr: 33
——
Kajak
Km, kajak: 26,8 km
Km, kajak, ialt: 515,9 km
Afgang: 07.14
Ankomst: 13.13
——
Vejr: Overskyet, flere byger. Lidt sol sidst på dagen. Let vind til hård vind fra øst. 7-11 grader.


Indlægget er opdateret: 4. august 2021