20110420-180722.jpg

Dato: 20. april 2011
Lejr / dag: Lejr 12 / Dag 16
Pos (google): 71 02 53.9 / 26 08 21.5 (kan sætte diretke ind i Google Earth)
Distance roet: 0 km (i alt 376,0 km)
Rotid: 0
Vejr: 7 til 13 m/s fra nordvest. 4/8 til 6/8 høje tynde skyer, lidt sol. 4 grader.
Bølger kan se hvide toppe hele vejen over til den anden side 8 km.
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)

Blev som sagt sent i går inden jeg fik ordnet alt, går i slowmotion når man er træt. Men kunne sove 04.20 op igen 10.20 ved min kæreste ringede. Sad og hang lidt, fik ringet rundt til en masse forskellige, kan lige nøjagtig ringe ud, når min telefon ligger i tørrenettet. Fik lavet the, saft, morgenmad, er godt tørstig i dag.
Det føre til en historie fra i går, jeg har altid 2 liter saft jeg kan nå (dækstaske g sprayskirt) samt 1 til 1,5 vand på ryggen. Ud over det har jeg to liter varmt vand pakket ned som min. Det er rart med nok at drikke, samt man ved aldrig hvornår uheldet er ude, som i går, hvor låget er blevet løsnet på en af min drikkedunke og en liter er tabt. Så har jeg stadig nok til en dags roning.
Da jeg havde fået spise godt, gik jeg en tur, skulle hente vand, havde fået af vide der løbe vand her, var også en elv 150 meter borte. Er helt imponeret af stedet, der er hugget en rampe ned i vandet og kajanlæg, der er husruiner, samt oppe bag ved i bakken er der nogle mærkelige huller, lavet med små sten, samt nogle rækker af sten som om det deller felter ind. Ved ikke hvad det har været, tørring af fisk eller andet. Bliver helt nysgerrig hvad der har været her.
Gik kajakken igennem, klarer det super men er lidt bidte små hakker, dem limede jeg bare for at være sikker, ingen større skader, en masse striber i bunden fra sten, så har sine egen charme nu ;-)
Gik og hyggede mig. Vinde suser og flår i mig til tider. Gik ind igen, gik mine ting igennem, prøver at tørre mine ting, fik ordnet kort, kikke frem på ruten (tak for sms’er med lejr pladser, osv.)
Hørte en gang Mads og Monopolet jeg havde liggende.

Må desværre sige jeg stadig har strømproblemer som om mit batterie ikke er ladt nok af den lader jeg har, så kan være min tracker er ude når jeg roer igen. Skal nok få alt i orden når jeg kommer til næste større by, måske først Tromsø, er så ærgelig over det ikke fungere, når det er testet, men ikke nok!!! Dyre lærepenge når man ikke kan læse det man vil.

Lidt tanker fra dagen og svar på spørgsmål:
Kan ikke lade være med at tænke på at når jeg roer der ude, hvor stort det er, på en måde er det skræmmende, konsekvens af det jeg laver er stor. Man er alene der ude, og nej det hjælper ikke at ro tæt på land, fordi ofte er søen mere ustabil og man kan alligevel ikke kom i land alle steder. Andre gange kan jeg unytte modsat gående strøm langs land, det er lidt forskelligt. Men alt heroppe er kryds på kryds og man skal være klar over, at komme til land ikke er ensbetydende med man kan gå i land, ikke men en hele kajak.
Det sjove er, når man krydser ser det  ud til det er lige der over, man kan nemt se mål, kommer nærmer og når man så mangler en 6 km sker der intet mere, som om man overhovedet ikke kommer nærmere før man er inde på 1 km. Ikke som i DK hvor man ofte ikke kan se hvor man skal hen på de lange kryds.
Hvad vil jeg sige med det, ikke andet end jeg er meget mikset, mellem fuldkommen ro derude og dyb respekt og ”frygt” for det. To følelser der ikke burde hænge sammen. Begynder at blive overtroisk igen, i går skinnede solen på de punkter jeg roede imod efter hånden som jeg kom frem. Kan være den munk har fat i noget. Eller en anden sjov ting, det kompas der sidder på min kajak, er det gamle fra min Play som jeg roede DK rundt i, Nicolais ide, super at havde med igen. Bare lidt tanker

Er blevet spurgt om hvornår det bliver mørkt, det gør det ikke rigtig omkring kl. 22-23 bliver det dunkelt svært at skelne ting fra hinanden, omkring kl 2-3 bliver det helt lyst igen.
Skal sige det var mørkt nok i går da jeg kom ind ved Helnes i de store dønninger men man kan godt se bølgerne komme, men det virker bare større det hele.

Ellers har jeg læst lidt, bruger det sidste strøm, øv. Sovet 20 min, spist og drukket godt. Tjekket vejr ser ud til at det bliver ok i morgen til et stræk til, håber.
Nu står den på lidt oprydning, aftensmad og tidligt i seng, er noget træt, men vil kunne sove i nat, så har ikke sovet længe.
Hygger mig i min telt der står helt stiller her inde i hytten, den ryster lidt når det blæser igennem, men den er tøjret med weire.

Tak for de mange kommentarer efter i går, et vigtigt stræk som jeg nok ikke lige glemmer.

Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!