Dato: 8. april 2011
Lejr / dag: Lejr 4 / Dag 4 Hamningberg
Pos (google):  70 32 18.8 / 30 36 25.0 (kan sætte diretke ind i Google Earth)
Distance roet: 29,4 km
Rotid: 5t35m (10.13 til 15.50)
Vejr: skyet dag, 8/8 lave mørke skyer, enkelte lyse steder. Vind 1 til 4 m/s fra Nordvest. 3 grader. Støv regn.
Bølger, ingen stort set 30 cm enkelt steder. En del strøm ved kap.

Jeg ved ikke helt hvornår dagen startede. For jeg fik 3,5 timers søvn før jeg stod op 03.10 og gik ned til færgen, det viste sig at det var den forkerte færge jeg var sendt ned til. Først ville han havde mig til at komme igen efter kl. 8, men han bar over med mig og tog i mod det. Har sendt solcelle og noget ekstra proviant til Berlevåg, hvor jeg vil sende solcellen, osv. hjem. Nu ved jeg hvad jeg har af batteri og der er rigeligt med byer hvor jeg kan få det ladet. Vel tilbage i teltet, sov jeg fra 4 til 8. Så kunne dagen starte fik pakket alt, tingene har ikke helt fundet deres faste plads endnu, men går bedre og bedre. Kom nemt på vandet, igennem en lille kanal mellem klipperne, ingen sø overhovedet. Så var jeg klar, trykkede play på min iPod, intet skete? Det plejer at virke, fik den af og kikke, ingen musik på? Hvor alle mine sange? I går da jeg lade min iPod, har itunes slette alt på min iPod. Tog min reserve afspiller frem, så var der musik i 5 min, så løb den tør for strøm, når ingen musik i dag.

Roede op langs Vardø og krydsede så over fastlandet og fulgte det, vildt flot, klipperne er blevet lidt mere takket, så der er lidt at se på.  Jeg måtte berige verden men min sang, så har skrålet løs hele dagen. Igen en masse fugle og en 5 sæler (så jegt også i går + to marsvin (springer) glemte jeg at fortælle.

Havde et længer kryds, man kan nemt se over, men det tager alligevel 1,5 time at komme over, bliver lidt kedeligt. Var heldig med vejret igen, selv om det er gråt og trist så er det flot og vigtigst ingen vind og bølger.

Men der ikke så varmt i dag, så var ikke i land, blev til en tissepause i posen. Havde smurt mig et par mader i dag, med rigtigt brød, dejligt.

Ellers har jeg roet 2 timer med Avannaq og resten med Grønlands pagaj. Ville havde skiftet til wing til slut, men fik det ikke gjort.

Da jeg kom til Haningberg, besluttede jeg ville se byen, den er virkelig vedligeholdt, især efter som den kun er beboet om sommer havde jeg fået af vide. Flot by, med sandstrand så god landgang. Lige i det samme kom en snescooter kørende op til en hytte, hvor der var nogen, så nogen mennesker er der. Fik slået telt op, ind gang i varmen. Er begyndt at regne, så gå turen i ”byen” er udsat lidt endnu, har ikke talt med de andre, da der er et stykke der over.

Tak for de mange kommentarer, beklager jeg ikke får svaret ret mange. Men de varmer og er læst eller vil blive læst.

Jeg skal nok komme ind på mit grej efterhånden. Men hensyn til det sæde jeg har i Empower, kender jeg ikke meget til det og vil derfor henvise til ArrowKayaks, men jeg sidder igen super godt. Det er et godt sæde, men min mening om at få ondt i røven når man roer, er to ting. At man ikke bruger sine ben nok til at skubbe fra med, så der kommer godt gang i ben, balder, osv. Samt manglede udstrækning til benene så mange får en god smidighed. Håber det er svar til alle jeg der har spurgt.

Aften er ung, håber regne stopper så jeg kan gå en tur. Ellers har jeg en masse der skal kikkes på og forhåbentlig kan jeg få læst lidt

Erik

P.S. tak til Leif for køreturen, han er vel hjemme igen, glæder mig.

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!