Dato: 16. juni 2011
Lejr / dag: Lejr 53 / Dag 72
Pos (google):  59 12 03.7 / 05 28 19.2 (kan sætte direkte ind i Google Earth)
Distance roet:  47,7 km (i alt 2267,4 km)
Rotid: 9t10m (06.45 til 16.25 med 30 min handle fra 14.55 til 15.25)
Vejr: Blandet. 4/8 høje tynde og 3/8 mellem, sol. 2-6 m/s fra sv. 12-14 grader. Aften 8/8 lave, små byger, 8-9 m/s sv. 10 grader.
Bølger, havblik til 30 cm bølger, meget skiftende retninger og lokal. Til slut 50 cm bølger.
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)

Blev som altid en aften der bare forsvandt med forberedelser, kunne lægge mig kl. 21.30 her er godt nok ujævnt igen. Det gjorder jeg havde lidt problemer i nat med at ligge på underlaget og i forskellige stillinger. Har godt nok fået sol, har haft lidt ondt i læberne og hovedbunden i nat. Op kl. 5 gøre klar, tog lidt ekstra tid at bære ned når jeg skal ned af skranten og et dårligt sted at pakke. Kunne hoppe i kajakkken 06.45, super vejr, næsten vindstille og havblik, men der kom hurtigt lidt morgenvind og lidt skulp i overfalden. Nu der igen helt fri ud mod vest, ligger nogle enkel øer, men ikke noget boltværk. ER utrolig mange fragtskibe og fiskerbåde. Så der er lidt at se på. Kysten er også lidt mere rå i klipperne. Igen mange nye hus der er ved at blive opført. Kom til Haugesund efter 3,5 time. Så var der lidt nyt at se på. Så igen en kajak på 300 meter afstand der forsvandt ind i en havn, ikke mange jeg får hilst på. Så var der som altid en del mennesker der står og fisker rundt på kajerne. Haugesund var utrolig land og det var ikke helt tydeligt hvor centrum er, men det gik ok forbi, er lidt mere vind en vejrudsigten sagde, skulle være mellem 2 og 4 m/s er mere mellem 4 og 6. Igen er der en del både, denne gang lidt ældre træbåde. Jeg rammer højvande lige præcist hvor sundet er smallest, så helt perfekt. Har over hoved ikke se på det, må være den lille munk ude foran. Jeg få dog ikke så meget medstrøm som håbet, men lidt dog tager vinden til og ligger mere konstant på de 6 m/s. Ser for første gang Svaner på turen 5 stk. på vej igennem Haugesund. Da jeg var kommet forbi Haugesund roer jeg igennem en del små øer, her møder jeg Edderfugle ællinger, der får besked på at dykke af deres morer. Der kommer to store måger og vil se om de kan hugge en ælling, men moren er godt aggressiv og får samle alle ællingerne ved sig.

Jeg krydser over til øen Bohn og i selv byen roer jeg ind i havnen og går ind og handler lidt, henter vand og kommer på toilettet, herligt alt overstået på 30 min, har endda købt mere solcreme.

Roer ned mod syd ende af byen hvor jeg har et kryds på ca. 10 km over mod Stavanger, men det er allerede blæst op til 8 m/s og bølgerne er ved at rejse sig, jeg roer mellem 3 og 4 km/t så ingen grund til at forsætter, får også vejr over sms fra Niels der siger det bliver bedre til i morgen. Finder en lille vig og går i land kl. 16.25. Får slået telt og i gang med alle rutinerne, føler helt det er en kort dag, ved ikke hvor jeg har fået den ide fra.

Nu hygger jeg i teltet, jeg er lidt søvnig så håber jeg kan komme tidligt i seng, men det plejer jeg ikke at være god til. Skal blive regn i morgen og lidt vind over middag fra vest.

Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!