Så oprakte tiden, for et nyt eventyr, det var rejse tid til Indien. Som altid var der travlt op til men foredrag mandag, tirsdag og onsdag aften. Så sagde stort set farvel til familien søndag.

Torsdag morgen sprang jeg op kl. 5, måske mere gik i søvne ud i bad. Efter en lang onsdag med pakning, foredrag og alt for sent i seng.

Da busserne ikke var vågen endnu, kørte Kirsten, min datter Karen og vores kære hund, Dino. Mig til Nyborg til toget kl. 06.11.

Var klar til et IC3 tog, men kom et dobbeltdækker tog ind, med minus plads til bagage, så måtte hygge mig på et klapsæde, så der blev ikke til noget arbejde på vej der over.

Vel fremme i lufthavnen, mødes jeg med min kære yogalære Vivi. Så kunne vi tjekke ind og gå igennem cirkus Security. Som jeg slap igennem, med bukserne halvt ned om anklerne, uden støvler og en taske, tømt for computer, iPad, osv.

Vi slog os ned på Joe & the juice, hip sted, lige mig. Vi fik en sandwich og en juice hver. Fik oven i købet ”besøg” af min venner Elsa og Rasmus, som var polarfare med mig i 2007 over indlandsisen. Sjovt de skulle til Grækenland.

Så startede den lange tur, ud i verden. Vi skulle med Qatar Airways, først til Doha og så til Indien.

Vi kom ombord og hyggede os, først med en time i flyet før afgang, grundet tekniske problemer. Der var en der var glad for han havde købt en halvliter sodavand. Så med 6 timer til Doha, med god mad og betjening, film, osv. Alt sammen krydret med hyggelige snakke med Vivi. Super hyggeligt at snakke noget mere, end der er tid til normalt og lære hinanden lidt bedre at kende. Men det blev nu en lang tur, i en super kold flyver.

I Doha var vi lidt forsinket, og vi skulle køre jeg ved ikke hvor langt i bus, igennem et nyt Security, dog med lidt mere tøj på denne gang. Så vi skulle direkte videre til det næste fly da vi var fremme, vi mødes med Tine en anden deltager ved Gaten, som vi aldrig havde mødt. Vi skulle dog ikke side sammen på flyvning fra Doha til Indien, Thiruvananthmtrv. Endnu en flyvning i god lav temperatur, med super underholdning og mad. Kunne lige se nogle ”måske” film, som jeg aldrig ville leje. Den nye ”Total Recall” samt ”Ted”. Var begyndt at være lidt små træt. Efter 4 timer, var vi i Thiruvananthmtrv. Jeg havde desværre fået lidt ondt i maven, af at sidde sammenkrøllet. Men selv om jeg sad yderst, så lærte både jeg og Vivi der sad yderst på modsatte side af gangen. At Indiske mænd, de rejser sig bare, og myre ud, uanset om der er plads på gangen eller vi var kommet væk. Der var en myre og skubben, før folk kunne kom ud.

Så skulle vi igennem myndigheds kontrollen, med visum og papir der skulle være rigtigt udfyldt. Vel igennem i kævlende fugtighed, fik vi vores bagage, med det samme. Ude foran lufthavnen, kunne vi hæve penge og der stod en mand, der skulle hente os 3 til hotellet. Super dejligt, fordi klokken var 4 her om natten. Vi havde flyttes os 4,5 time frem i tidszoner og efter en lang tur, var det dejligt at sætte sig ind i en bil og blive kørt til Lighthouse Beach 15 km der fra i let regn.

Vel fremme gik vi det sidste stykke til hotellet og fik vores værelse. Der stod en hund inde på hotellet, så tænkte, den må da være tam, kløede den kort på hovedet. Haps sag det, nåede lige at trække hånd til mig, men fik alligevel to små hund afskrabninger. Pis hund, men burde nok havde vist det. Så meget for dyrenes ven. Holdt kæft hvor var det varmt, 29 grader og vildt fugtigt, sved driv af mig. Men jeg pakkede stille og roligt ud, før jeg var klar til at lægge mig. Har værelse uden aircondition, men med vifte. Var ok at sove, med klokken var også allerede 05.40 dag jeg stod op.

Første dag i Indien

Vækkeuret ringe kl. 9, ville op og i gang for at vende mig til døgnrytmen lynhurtigt. Så tog et koldt bad og gik ned til morgenmad. Vivi var der allerede og Tine kom kort tid efter. Vi alle havde åbenbart samme plan.

Efter en gang let morgenmad og opvågning til en turist fælde, med gade sælger, tikker, osv. der ville byde ind under morgenmaden, ud fra gaden. Gik vi en tur. Det var super varmt og fugtigt. Men dejligt at se lidt af byen, nede ved stranden, råbte alle sælger efter os, samt alle taxier. Så blev hurtigt immun over for dem.

Lighthouse Beach, er en kort strækning mellem en stor klippe med et fyrtårn og et andet kap, med en stor sandstrand, ca. 1 km lang, med lidt liggestolle og solparasoller, fiskerbåde, osv. En blanding af Europæer og Indiske turister, det bader og surfer i bølgerne, der knækker godt i ca. 1-1,5 meters højde. Kan ikke lade være med at ønske mig en kajak her. Langs stranden er der en gågade, men et hav af små butikker, hoteller, cafeer, osv. Samt mange tørklædesælger.

Vi sliderede af sted og var snart gennemblødt af sved. Vi gik langs stranden og op bag om i byen. Hvor der blev lidt mere roligt for folk der vil sælge alt muligt. Dejligt at få lidt kendskab til området, butikker, priser, mv.

Oppe i byen endt vi ved et supermarken, hvor jeg fik købt, nødder, mysli, havregryn, tørmælk, juice, vand, osv.

Kom alligevel af med 284 kr. helt billigt var det ikke, men fik pænt meget. Købt også toiletpapir, ingen af os, havde toilet papir på vores værelser?

Vi gik en anden vej tilbage, forbi et lille marken, en moske, kirke og Hindu helligdom, inden for en km. Samt vi så køer, gedder, krager, nogle musvåge lignede fugle, gade hund, mv. Vi endte vel tilbage efter to timer og helt våd af sved.

Vi gik direkte ud og spise middagsmad ud til vandet. Her sad vi en 3 timer og snakkede og hyggede. Vildt underligt at have en så stille dag, det er sjældent jeg har det. En gang kylling i karry med ris, en sodavand og en liter koldt vand, kostede mig 52 kr. Ikke super billigt, men vi skal lige lære stedet at kende. Mens regnen piskede ned og lynende slog ned. Monsunregnen væltede ned.

Ved 16 tiden, var det tilbage og flytte om på mit hotelværelse. Fordi der er kun en stik kontakt på mit værelse, ved døren, så der skulle mit bord og stol hen, så jeg kan lade min computer, osv. Så kan jeg også se ud af døren og ud på vandet.

Resten af eftermiddagen gik med at skrive det her, komme på plads, se på lidt yoga noter, osv. De andre har mødt en masse af de andre deltager og lærer. Dem skal vi mødes med i aften og ud og spise.

Så nu er Yoga Uddannelse i Indien, næsten i gang. Jeg er i hver tilfald fremme og i gange med varme tilvænning til det går løs på søndag, hvor vi går i gang. Det bliver fedt. Nu skal jeg bare vende mig til varmen og især fugtigheden.

Erik

Indlægget er opdateret: 23. december 2017