Lejer / dag: 7 Thorsminde
Pos (google) N 56.37145 E 08.11754
Distance roet: 24,85 km
Rotid:  4 timer og 15 min
Vejr: -15 til -5 grader, 4/8 til 7/8 lave, sol til snevejr, generelt skyet, vind fra 0 til 6 m/s fra syd gik til 8 m/s fra vest på 20 min. Bølger ingen, til 50 cm fra syd, til 50 til 70 cm fra vest. Dønninger fra Nordvest.

En dag med det hele, virkelig dejlig dag, humøret er fint og en masse oplevelser riger. Stod op 0540 tændt primusser og ned i posen igen, fordi godt nok koldt i nat. Fik ordnet det hele stille og roligt, klar til afgang kl. 0845, kunne ikke sejle ud før, da det var for mørkt til at se anden revle. Brænding klares i fin stil, men jeg må indrømme, at jeg altid er helt oppe at køre når jeg sejler ud, fordi en god start er vigtig, jeg vil helst undgå at blive for våde. I dag var lufferne godt stoppet ned. Jeg er meget glad for de gange jeg har været med Cirkus Nicus i Bagenkop og surfe, samt alt det Nicolai har lært mig. Står altid og tælle sek. mellem bølgerne så jeg ved hvor lang tid jeg har til at komme ud, samt hvor bølgerne er lavest i anden revle, her venter jeg og tæller igen. Husk alt hvad jeg har lært med at gå ind i bølgen og ro på bagsiden, m.v. Vel ud stopper jeg lidt og retter op alt, slår varme i fingerne og så er dagen i gang.

Var helt stille i starten ikke en vind, solen kom op, sikke en solopgang, igen var der mange sæler og et enkelt marsvin.

Vinden tog til efter en 1,5 time, fra syd samt det begyndte at sne, store klummer. Vinden tog til så jeg fik medbølger, dejligt. Begyndte lige frem at drømme om at sejle langt i dag. Men så tog vinden til om det dreje mod vest, på 20 min, bølgerne ændreretning og tog til, så der blevet givet gas de sidste 5 km, var godt koncentreret. Jeg kom rundt molen ved Thorsminde og sejle ind mod havnen, her var en lille strand før hvor jeg sejle i land. Der var flere lokal der gik rundt, viste sig at være det lokale ravparadis, så der kom mange folk, så jeg fik en god snak med flere, om hvad en mand i kajak lavede en kold jan. dag.

Ingen mente at det ville gøre noget jeg slog telt op. Jeg fik ordnet det hele, var lidt i telt, ringede for at få vejrudsigt, m.v.

Så gik det over til “Strandings Museet” over de mange strandinger der har været ved Vesterhavet, især med de to Engelske fregatter, strandet i 1811, hvor 1300 mand omkom og 17 overlevede. Jeg have kun 30 min, men meget fint sted, skal sætte en til 1,5 time af hvis man vil se det hele og de 3 film der køre. Her efter gik jeg en rundtur i byen, hurtigt klaret. Jeg fandt den lokal kro, hvor jeg kan sidde varmt og skrive det her, med en cola og en halv grillkylling ved min side, samt man høre på de lokale stamgæster snak. Jeg føler helt jeg er samfunds forsker. Tak til folk i Thorsminde, de er godt nok hjælpsomme og søde.

Senere skal jeg bare tilbage til mit telt. I morgen er vejrudsigten lige på kanten, men jeg håber at rykke lidt mere nordpå.

Til alle jer der skriver kommentarer MANGE TAK jeg kan desværre ikke svar alle. Da jeg ofte ikke har net, så jeg må stå oppe i klitterne for at sende, samt har begrænset batteri. Men det varmer, at folk følger med, det jo målet med det hele.

Erik

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022