Dato: 12. feb. Fredag
Lejr / dag: 40 / 47
Pos (google) N 54.88398 E 10.30346
Distance roet: 26,7 km
Rotid:  5 timer og 15 min
Vejr: -5 til -2 grader. Skyer 2/8 til 4/8 lave. 4/8 mellem. Vind 6 til 8 m/s stød 10 til 12 m/s. Bølger Marstal Bugt 0,5 til 1 meter. Ærø under 0,5 meter stille.

Stod lidt før op i dag kl. 0530, ville gerne rimelig tidligt af sted, men tog lidt længer tid før jeg var klar, kunne sejle 0750. Fuldt kysten af Langeland lidt, før jeg krydsede mod Marstal. Vinden var pæn omkring de 8 m/s med kraftigere stød, men bølgerne blev ikke så store. Men vinden drillede mig igen med at skubbe til min bagende, så skulle ret ind mange gange. Kom fint over, men ved at være træt af vind, ville gerne have et flot kryds her til slut. Så gik ture ned syd om Ærø, havde mange små stop, så frys jeg fingerne, flere luffer på, så drillede min fine, osv. synes ikke rigtig det gled i dag. Fik en del islag, samt jeg kæmpede med at holde varmen. Men ellers var det flot, meget sjovt at sejle her langs Ærø, fordi min kæreste, barn, hund og jeg, gik Ærø rundt i efteråret, så kunne genkende meget, samt nogle af de steder vi overnattede. Var igen mange fugle, de sad i læg ved skrænterne, Svaner, havlit, mange edderfugle, en del ænder jeg ikke kender, skav, og vandefugle.

Da jeg nærmede mig stedet for krydset til Als, synes jeg det blæste for meget, samt havde stadig svært ved at holde varmen. Så selv om Als trækker, synes jeg et 15 km, kryds var for meget i dag. Så jeg måtte stoppe tidligt, lidt over kl. 13. Jeg fik hurtigt telt op, og fik gang i en primus samt skiftet tøj. Ellers har jeg fået fjernet islag fra kajakken, og mit udstyr, var den del. Set på kort, snakket med færger, havnen, m.v. angående is. Har desværre dårlig netforbindelse, så må ud og gå for at sende det her, øv så kan jeg ikke se vejr, osv. så godt som jeg gerne vil.

Godt jeg har kage fra i går, så kan jeg hygge med det.

Ellers skal jeg tidligt i seng, er træt i dag. Hvis jeg ikke krydser før middag i morgen, så når jeg det ikke til Søndag kl. 14. Så ro i sindet til jer der vil komme. Ingen unødvendige chancer her til slut, men jeg meget klogere i løbet af i morgen, hvis jeg kommer af sted.

Ismeldingerne for Flensborg Fjord, er bedre end forventet, men meget usikker, så det er jeg spændt på hvad jeg løbet ind i der.

Erik

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022