Det blev en kølig og blæsende nat, hvor teltet hoppede lystigt og vi alle tre lå inde, bag de to beskyttende lag stof.

Da dagens etape begyndte, var vi begge godt pakket ind, det var pænt køligt. Vi gik der ud af, det var overskyet og det føltes som om, der ikke skete det store, nok også fordi vi havde gået her før.

Stille er her ikke længe af gangen, snakke-hovedet foran mig knævrer konstant, ”Far var det ikke sjældent vi fandt et elggevir?”, ”Far vil du helst se en død elg eller bjørn?”, ”Det her er der ikke ret mange, der tør!” ofte har jeg svaret på spørgsmålet 100 gange før.

Bakkerne op i dag var også hårdere, det viste Karen mig ved at prøve at gå op af med stive ben, det hjælper ikke ligefrem.

Efter 40 min samlede vi første elggevir op, det gav lidt til rygsækken. Som på vejen ud, var der mange små vandløb og vådområder vi skulle over. Karen rå hyggede sig med at skulle balancere over sten og gamle træstammer, et par af dem to vi et par gange.


Vi fandt også et nyt renskellet, noget hår, en masse fjer fra en dræbt rype og mange små ting. Jeg prøver meget at give min glæde over de små ting og detaljer videre til Karen. Især en gammel æggeskal gav glæde idag, da den var i slørings farver.

Vi var tidligt forbi vores lejrplads fra vores vej ud og gik videre til det sidste elggevir, hvor vi slog lejr kl. 13.30. Der var een betingelse, når teltet stod, skulle vi på foto safari, men da det gjalt prøvede Karen igen at slippe. Vi kom afsted og igen lå belønningen der, 30 meter væk lå en død ren, hvor knoglerne stadig hæng sammen, skin og hår var her også. Håber snart Karen lærer, at det kan betale sig at opsøge oplevelserne.


Mens vi var ude kom en lægehelikopter og fløj ind i området og kom retur igen.

Resten af dagen har vi hygget og leget her i lejren, mens elggevirene ligger i apsis.

En af de faste lege er flyver, Karen ligger på min ben og trykker på knapper, når jeg skal flyve. Det giver også lidt træning med 28 kg barn.


I morgen går vi ned og finder kanoen og depot frem.

Erik

Dag/Lejr: 8/8
Dato: 16. juni
Km (grov luftlinie): 6,1 km (ialt 53,8 km)
Vandre tid (med pauser): 09.45-13.30
Højde:480 meter
Pos: 67 53 802 / 18 59 106
Vejr: 2-8 grader. En del skyer, lidt sol. Frisk kølig vind fra nordvest

Samarbejdspartner Far og datter i Vildmarken, Nordsverige

Indlægget er opdateret: 19. februar 2021

Bøger om friluftsliv/outdoor, natur, ture og ekspeditioner, for børn eller om børn, "Far og datter i Vildmarken" bøger af Erik B. Jørgensen