Blogindlægget er opdateret den 1. december 2020
ILD – Eventyrlig mad, er en hyldest til bålet, maden, kammeratskabet og glæden ved naturen. Forfatterne bag er Nikolaj Kirk, Mikkel Maarbjerg og Morten Kirckhoff.
Jeg tror alle friluftinteresseret kender at side ved bålet og lad tankerne drive rundt, i samtale med gode kammerater. Det var også startskuddet til denne bog. Det var netop i bålets skær, hvor ild danser og kammeratskabe blomster, ideen kom til denne bog. Til forskel for de flest snak ved bålet, endt den her ide noget konkret, denne bog ”ILD – Eventyrlig mad”.
I denne mobbedreng af en bog, venter dig 60 unikke opskrifter, du kan følge eller bare lad dig inspirere af. Jeg kan virkelig godt lide, at bogen komme godt omkring, fra lette retter, til retter, der bruger ild og bål på forskellig måder, fra jordovn, rygning til madlavning direkte over bålet. Nogle retter er lige til at gå direkte og hurtigt til, andre retter skal du lave forarbejde, med saltdej, lage og længere tilberedning. Det er netop mening, at maden og ilden ved bålet, skal være samlingspunkt for snakken og madlavning. Så venskabet kan dyrkes.
Jeg synes bogen er utroligt smuk, der er mange gode opskrifter at kaste sig over. Bogen kan også inspirer til selv at udvikle opskrifter. Det er Morten Kirckhoff, der har taget de mange flotte billeder, både mad-, natur- og stemningsbilleder. Makkerparret Mikkel Maarbjerg og Nickolaj Kirk, har lavet maden og udviklet opskrifterne. Opskrifterne er alt slags mad, fra hovedretter, snacks til dessert.
Ellers deltager følgende personer i bogen:
- John Kørner, kunstneren har bidraget, med ild typografi og illustrationer.
- Rane Willerslev, har skrevet forordet
- Jes Stein Pedersen, har fundet eksempler på mad og bål i naturen, i litteraturen verden.
Bogen er delt op i emner, (gløder) ild, luft, jord, vand (og træ). Der er også gode beskrivelser af hvordan man laver bål, gløder, jordovn, mv.
Jeg ved ikke 100% hvad Morten, Mikkel og Nikolaj har tænkt. Men jeg tænker, det ikke er resultatet af maden der tæller, men det at komme ud i vores natur, lad roen falde på, dyrke venskabet omkring bålet. Men flere og flere erfaringen og evnerne kan man så dyrke madlavningen, de forskellige teknikker og sine friluftsfærdigheder. Det vigtigst jeg får ud af bogen, er kom nu ud i naturen, find ro og din passion i friluftslivet, her er madlavningen og bålet en helt central del af det. Naturen giver så meget igen.
Er du til friluftsliv og madlavning i det fri, så er den her bog et must. Har du drømmen om at komme i gang med bål-mad, så får du en masse inspiration i denne bog. Vil du bare opleve passion og kvalitets arbejde, så er bogen også for dig. Det er godt nok en flot og lækker bog, der emmer af passion.
Data
- Bognavn: ILD – Eventyrlig mad
- Forfatter: Nikolaj Kirk, Mikkel Maarbjerg og Morten Kirckhoff
- Forlag: Eventyrlig mad
- Årstal: 2019
- Sider: 336
- ISBN: 9788799682461
- Pris: 350 kr. + porto (i alt 399 kr. i DK.) kan kun købes her ”Eventyrlig mad”!
Andre bøger fra Eventyrlig mad, Det smager af lort
I efteråret 2020 kom “Eventyrlig mad” med endnu en kogebog “Det smager af lort”. Denne gang til børn, så børnene lettere kan lokkes i køkkenet og deltage i madlavning. Bogen har en masse flotte tegninger, gode opskrifter og nogle fantastisk fortæller, om hvor navne og retter kommerfra. En fed kogebog til børn. Kogebogen koster 350 kr. og du kan læse mere om den her, samt bestille den: Eventyrlig mad!
Forfatteren til ILD – Eventyrlig mad
Jeg kender de tre forfatter Nikolaj Kirk, Mikkel Maarbjerg og Morten Kirckhoff. Især fra Eventyrernes Klub, hvor Nikolaj og Morten er medlemmer, det er Rane Willerslev og Jes Stein Petersen også. Det skal ikke være en hemmelighed. Det jeg kender dem, gør det bare endnu mere spændende, at se hvordan de får deres passion ud igennem den flotte bog.
Vil du vide meget om forfatterne, har du her forskellig muligheder:
Mine podcast:
- Mød eventyreren Morten Kirckhoff, kan du høre her: [Podcasts] Mød eventyren Morten Kirckhoff
- Mød eventyreren Nikolaj Krik, kan du høre her: [Podcasts] Mød eventyren Nikolaj Kirk
- Afsnit om mad på tur: [Podcasts] Komud – Friluftsnørderi, Mad på tur, med Nikolaj Kirk´
—0—
God fornøjelse.
Erik
Blogindlægget er opdateret den 1. december 2020
Relateret indlæg
Indlægget er opdateret: 23. maj 2021
Læg en kommentar