Jeg har de sidste måneder testet Pinewood Lappmark Ultra buks. Testen er primært sket i det daglig brug og på små ture (buksen er ikke teste på lange og hårdere ture). Som person er jeg meget traditionstro, over for det udstyr jeg kan lide og der fungere for mig. Derfor er det også sjovt at teste nyt udstyr ind i mellem, for at se hvad der sker.

Pinewood Lappmark Ultra buks er en vandrebuks, der prøver at tænke nyt. Det er en noget mere tæt sidende buks end jeg er van til. Men den føles fra først gang vildt lækker at have på, fordi den er skåret i et mere “tight” form. Føles lidt mere som en løs løbetights, i toppen af bukserne.  Det er virkelig lækkert, at buksen i den øvre del er lavet af elastiskstof, det gør buksen sider tættere og føles virkelig behageligt, da den er meget smidig. Fra knæene og ned, er buksen kraftigere og med forstærkninger, så den er mere vind- og vandtæt, samt er mere solid når man går igennem terrænet.

Forstærkninger på knæ, ved anklerne, er godt tænkt da de er tynde, men stærke og sider de rigtig steder. Resten af stoffet på underbenet og ved ballerne, er også kraftigere og vandafvisende, en god detalje når man er på tur. Jeg er især glad for de har lavet stoffet på balderne mørkt, da det altid er et sted der bliver beskidt.

 

Lommer

Jeg elsker de har lynlås i deres to stiklommer, fordi når jeg ruder rundt i teltet eller på jorden, så falder mine ting ikke ud og jeg behøver ikke tænke på det.

Bukserne har også en lårlomme, med lynlås luk. Det skal vandrebukser have. Desværre fungere lommen ikke for mig, på grund af det elastiske stof og “tighte” form. Jeg kan godt lide at have et lommekamera i min lårlomme (eller en pengepung til dagligt brug), det synes jeg ikke er behageligt, da de kameraet så rør mit lår hele tiden. Lommer synes jeg kun er egnet til mindre ting så, for ikke at genere min bevægelse og jeg tænker på det hele tiden. For mig virker det heler ikke så godt lårlomme er i venstre side, som højrehåndet. Især når jeg skal tage mit kamera, men er en ren vanesag.

På høre side, er der ikke en lårlomme, men en knivlomme/stiklomme, med overlap lukning. Med en åbning på ca. 8 cm og en dybde på ca. 14 cm. Kan bruges til en lommekniv med klips. Men jeg har ingen ide hvad jeg skal bruge sådan en lomme til. Personligt ville jeg helle have en ekstra lårlomme med lynlås.

Benene

Der hvor Pinewood Lappmark Ultra buks vinder, er i dens lækre materialer og forstærket ben. Fordi forstærkninger føles ikke tunge og hindrende i ens bevægelsesfrihed. Forstrækninger sider som de skal og stoffet er endnu fint vandafvisende. I bunden af bukserne, kan man åbne buksebenet op, ca. 15 cm. for man kan sætte gatters funktionen i sine støvler. Der sidder en lille plastkrog i en kort elastik i fronten, nederst i boksebenet, gemt i en lille lomme. Jeg kan rigtig godt lide gaitersfunktion når jeg er på tur, så sider bukserne fast og velcro lukning i bunden af bukserne kan få bukserne til at slutte godt tæt rundt om støvlerne.

Gaiters funktion giver også ekstra god mening når buksen er så elastik som de er, så jeg ikke følger mine bukser bliver trukket ned.

 

Ventilation

Jeg synes der er god ventilation i buksen, det er ikke en ren sommerbukser, der er lidt varme i den, men den ventilere fint igennem det elastiske stof. Der er også to ventilations lynlås på lårene. Det smart Pinewood har gjort, er at rykke ventilationer frem på indersiderne af lårene (gør ikke man går og rammer dem). Her sidder de godt og forstyr ikke. Men når jeg åbner dem, giver det god luft, da jeg går luft ind i bukserne. Smart lille detalje.

 

Data om Pinewood Lappmark Ultra buks

 • Mærke: Pinewood
 • Modelnavn: Lappmark Ultra buks (PW-5400)
 • Farve: blå/grå (blue/grey)
  • Kan fåes i farverne: Blå/Grå (341), Rød/Grå (519) og Mørk Kobber/Mørk Oliven (558).
 • Vægt: 677 gram
 • Størrelse: C54
 • Materialer
  • Selve buksen
   • 92% polyester
   • 8% elastan
  • Forstærkninger
   • 96% polyamid.
  • Behandlet med Bionic Finish® Eco for ekstra vand- og smudsafvisende egenskaber
 • Lommer
  • 2. stk. stik lommer med lynlås (Juhu)
  • 1. stk. lårlomme, venstre, med lynlås
  • 1 stk., stik lårlomme (knivlomme)
 • Ben
  • 15 cm lynlås i bunden af bukserne.
  • Velcro luk ved bene, over lynlåsen
  • Gaiters funktion i benene. Lille plastkrog, i bunden af benene.
 • Udluftning, på inderside af lår. 20 cm lynlås
 • Elastik og bæltestropper i livet.
  • Lukket med 1. stk. hulknap og 1. stk. trykknap

 

Overordnet / dommen

Pinewood Lappmark Ultra buks, har nogle rigtige fine deltager, men også nogle der ikke virker for mig. Jeg synes Pinewood, virkelig har tænkt sig om, med materialer, ventilation og turde at lave noget nyt. Er du på udkik efter en tæt buks, der føles behagelig, fordi den er smidig og meget lydløs, så prøv dem.

Jeg er glad for dem, men bliver lidt ramt af jeg er så glad for at have ting i mine lårlommer. Det synes jeg ikke fungere. Så har man ikke brug for ting i lårlommerne, så er de virkelig gode. For mig er det bare der jeg elsker at have mit lommekamera og pengepung i dagligdagen.

Erik

P.S: Bukserne er stillet til rådighed af Pinewood Danmark / Nordic Artemi

Relateret indlæg

 

Indlægget er opdateret: 16. september 2022