En god kniv skal der til på alle ture. Jeg har haft mange gode kniv igennem årene, men en af min ynglings knive har altid været min samekniv, da den var let og kunne klar det meste.

Jeg har test alle mulige typer. Jeg har dog forsat været på udkik efter en let kniv til vandring og mine ekspeditioner, som også har et stort blad og kan bruges bredt.

Da vi så skulle på “Yukon River, Eventyrlige Yukon“, så var der pludselig mulighed for at bestille en kniv i USA. Jeg havde også en i kikkerten, som jeg meget gerne ville lege med. Så jeg bestilte en fra Condor Tool & Knife, deres model: CTK242-8 Primitive Bush Knife 8”, udviklet af Matt Graham (hans Facebook side kan du se her!).

Den er forholdsvis let, og har et langt og stort blad, der kan bruges til mange ting.

Kniven har levet op til alle mine forventninger, den er god at snitte med, bruge til fisk og hvad der ellers skal skæres. Den er så stor, jeg kan kløve brænde med den, og en pind til hjælp. Jeg kan arbejde fint med den ved at holde på bladet, eller snitte med tæt på håndtaget. Men den er let, så den er ikke som en rigtig machete, og jeg vil nødig undvære en god økse, når jeg har mulighed for at tag det med, når jeg ikke vandre langt.

Jeg nyder det er en så allround kniv, at jeg også vil tage den med som min kniv og økse på lange vandreture. Hvor jeg har den i min rygsæk.

På alle mine andre ture, er det min hoved kniv, når jeg går rundt i lejren, fisker eller laver shelter og andet med min datter. Jeg kan virkelig godt lide dens greb og stor blad, men især dens skede er jeg blevet meget glad for. Den kan ikke sættes i bæltet som en normal kniv, den har der imod en flap, på skedens ydereside, så den skal sættes ind bag bæltet, det gør den sidder super godt fast.

Det jeg er blevet rigtig glad for. Jeg behøver ikke at gå med kniven hele tiden. Jeg kan tage kniven let af og lægge den, når jeg så skal bruge den, stikker jeg den ned bag bæltet. Ofte bruger jeg et læderbælte uden på min jakke/trøje.

Når jeg bevæger mig og arbejder, har jeg den på ryggen, hvor den sidder helt roligt. Når jeg så skal bruge kniven, kan jeg dreje den ud på siden, eller bare trække kniven fra ryggen. Kniven sider godt dybt i skeden, så den er godt beskyttet og falder ikke ud, den er dog forsat forholdsvis let at få fat i.

 

Data, Condor Tool & Knife CTK242-8 Primitive Bush Knife 8″

 • Mærke: Condor Tool & Knife
 • Model: CTK242-8, Primitive Bush Knife 8″
 • Mål
  • Total længde 34,29 cm
  • Blad længde: 20,32 cm
  • Tykkels blad: 3 mm
  • Håndtag længde 13,33 cm
 • Materiale
  • Blad/jern: Rustfrit stål (Blasted Satin Stainless Steel)
  • Håndtag: Træ, to delt
  • Skede: Læder, med bære flap.
 • Vægt: 425 gram
 • Granati: Livstid
 • Produceret: El Salvador
 • Vejledende Pris: 99$ (jeg fandt den til 65$)

 

Her under Matt Graham egne ord på hans kniv:

 

Er du til en forholdsvis stor kniv, til bredt brug, er det her helt sikkert en god kniv at se på. Det er en special kniv og skeden er speciel, så det skal selvfølgelig være med i dine tanker.

Det er i hver tilfald en kniv der kommer til at følge mig frem over.

Erik

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 19. februar 2023

Bog Yukon River, bog af Erik B. Jørgensen og Tine Henriksen