20120619-184135.jpg

Dag 14
Lejr 12
13 km 1010 – 1410
En ok nat men måtte foder Karen af da hun sov fra 1920 så kl 3 fik hun en mad. Op kl 8 til en kold og regn fuld morgen. Spiste, Karen drillede, fin Havregryn nej, så cornflakes og mælk, nej. Så rene cornflakes. Begge tøj på og ud og pakke regne holdt op, var lidt mindre myg i dag. Så gik. Afgang kl 1010, vi vinkede farvel til myggende. Det var en rå kold dag, så vi havde begge ekstra tøj på. Eleveb var bred med mod vind så der skulle arbejdes. Blev faktisk flotter dage igennem, der var forsat mange hus og både. Men møder ikke mange, et par små både og lidt flok og hunde ved hytterne. Snakkede ikke med nogen. Gik faktisk rigtig godt Karen legede alle mulige lege med mig og jeg skulle synge vores kano sang. Så tiden gik, kun afbrudt af en tisse pause. Pludselig udbrød Karen, far vi har slet ikke holdt pause. Så holdt pause 1340. Kl 1410 kom der en fin strand og en god lejrplads, den eneste jeg havde set. Så slut. Gjorder ikke noget, fordi her ude på søen var der modvind og små modbøgler, så gik langsomt frem. I land og slå lejr nåede det lige inden en bygge. Fik mader, gik en kort tur, herligt her er ingen myg. Karen kom til at skide i bukserne så det ordnede vi lige. Tilbage fandt jeg noget nyt hundemad. Så gik vi i telt til kage og hygger. Lavede aftensmad. Prøvede igen at lave kartoffelmos med mælk, smør og salt en mundfuld nej det smager ikke godt. Du har lavet det forkert. Jeg vil gerne have havregrød. Typisk.
Er blæst lidt op og regner lidt. Håber klare op til i morgen.

Ambitioner
I går sagde jeg rigtig og se på kort regnede på km, osv. Ville så gerne ind i Norge ved Pasvik. Pludselig gik det op for mig at jeg var ved at lave en hård slutning, der let kunne skride i tid. Ved at glemme Karen. Fandt en lige så god løsning i Finland kun 5-10 km vest fra den. Men korter, mindre usikkerheder og for sat øde og små elve og søer. Det glæder jeg mig meget til. Plan nu er at få søen her overstået så hurtigt som muligt. Dag lægger vi vejen forbi Byen Nellim, har lovet Karen det og læst en del om byen og området. Så skal vi videre op længe grænsen til Norge og ind i rigtig Vildmark igen. Ved at huske Karen i det, har vi tid til at ligge over, gå ture eller tag nogle afstikker ud. Det er plan på nuværende tidspunkt. Det er samme rute som jeg meldte ud fra start. Ender forsat i Norge. Ellers kan vi ikke blive hentet til den tid.
Mvh
Erik

20120619-184218.jpg

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Bøger om friluftsliv/outdoor, natur, ture og ekspeditioner, for børn eller om børn, "Far og datter i Vildmarken" bøger af Erik B. Jørgensen