Mygge helved

20120618-185340.jpg

Dag 13
Lejr 11
11 km 1040 – 1355
Blev en lummer nat. Karen vågnede flere gang og forlangte lyst knækbrød med leverposteg. Sagde lige om lidt, så sov hun igen. Op kl 8 begge lidt trætte fik morgenmad, jeg fik yoghurt som jeg købte igår, Karen fik cornflakes. Vi begyndte at pakke, først alt maden fra i går. Så alt set normale. Alt i mens en flok rener fik og hyggede sig på samme mark 100 meter væk, ligeglad med os. Underligt nok to det kun 30 min ekstra at pakke alt det. Kl 1040 var det afgang. Padlede igennem “byen” ikke meget at se fra vandet. Karen lidt træt i dag, ville have en masse af de ting vi købte igår, forstår ikke det skal række til en uge. Så må håbe hun glemmer lidt hvad vi har de næste dage. Hun gad heller ikke spise der lyse chokolade vi købte, plejer hun at elske. Men hjælper nok lidt med lidt søvn. Elven er stor og stille og vi padle forbi en masse huse, osv. Så det var lidt trist i dag i forhold til de andre dage. Vi holdt en 3 pauser. Karen snakkede konstant om hun var træt. Så kl 14 holdt vi for i dag i en skov. Kort efter angreb et hav af myg, ak. Så råbte Karen vi padler igen, men nej havde lige fået alt i land. Vi tog myggejakkerne på, men Karen ville i telt sagde hun var bange for lyttende. Græd helt vildt må slå alle ihjel i teltet så var det ok. Jeg fik ordnet alt og kom ind til madder. Så gik jeg ud og mavede bål, mad til Dino, osv.
Måtte løbe ud med Karen på toilet krævede lidt overtagelse, da hun mente der var for mange myg.
Kort tid efter ville hun dog ud, så legede hun vildt en time med at kaste sten, klatre, mv. Heldigvis kom der lidt vind, så en del myg forsvandt. Kl 18 i telt og hygge, lege, mv.

Kelly Kettle
Mit lille bål sted og vandkoger er beg virkelig blevet glad for, kan stort set altid finde tørt birkebark og gøre grene. Ellers har jeg altid et lille lager med. Det tager ca 5 min for 1,3 liter vand og jeg kan tænde bål stort ser alle steder.

Mvh
Erik

20120618-185417.jpg

7 Comments on “Mygge helved”

 1. Jeg stødte også på navnet Kelly Kettle tidligere på din tur og googlede det. Det tog mig 2 minutter at beslutte at sådan en måtte jeg eje! Bestilte den med det samme og modtog den igår model Base Camp i stål med alt tilbehør. Den passer perfekt i den ene sidetaske på min rygsæk og den har nu erstattet mit tidligere trangia sæt.
  I survival øjemed har den et enormt potentiale da den udover at koge vand på rekord tid (koger hurtigere end mit komfur) kan fungere til at filtrere vand igennem ved at lave et filter i midten.
  Tusind tak for at oplyse om det her geniale produkt og jeg vil anbefale alle at købe sådan en.

 2. Hi Guys,

  Jeg ved egentlig ikke helt hvad Erik synes om dette, selvom jeg har koebt alle hans boeger, men jeg er ogsaa, som i beskriver her, gaaet tilbage til 100% laeder stoevler, samt tilbage til laeder og uld handsker, -sweaters, og hovedtoej af sael skind og baever skind.

  Jeg boer i Nordvest Alaska hvor det er -50 Celcius om vinteren. Plastic og nylon is out!

  Christian

 3. Hej Erik.

  Jeg har netop læst din tidligere anmeldelse af støvler. Jeg har selv været hele turen rundt M/58 (mange par), Meindl Performance (1 par) og Meindl Island (2 par) samt diverse andre (Lowa, Scarpa og Alfa).

  Jeg har de samme forbehold overfor Gore-Tex som du har nævnt, og bruger nu udelukkende støvler i kernelæder og uden membraner.

  Jeg har aldrig haft bedre støvler end mine nuværende Hanwag Kailash (samme som Hanwag Bergler, men lidt blødere og i yak-læder).

  Jeg ser at du er sponsoreret af Hanwag, så det kan jo være, at du kan få lov til at afprøve et par…!

 4. Hej René
  Mange tak for alle din kommentar, varmer.
  Ja den er fin. Men jeg er faktisk ikke sponsoret af dem. Den har jeg købt for mine egne penge.
  Mvh
  Erik

 5. Erik,

  Ja som Christian skriver i sit indlæg må man sige at dine sponsorer kun kan være tilfredse, for li’som Christian har jeg også søgt på Kelly Kettle, og har da også fundet ud af at en sådan MÅ jeg da have.

 6. Erik,

  Jeg har aldrig foer hoert om Kelly Kettle. Men efter at have fundet den paa internettet ifoelge dine video oplysninger maa jeg sige at den er meget interessant. Isaer for mig hvor vaegt er vigtigt i en lille flyver er jeg interesseret i den lille stainless steel kit udgave. Nu venter jeg bare paa at hoere mere fra dig om stoerrelser. Din video endte med flere henvisninger til andre videos saa tak for disse links ogsaa.

  Tak for dette fine raad.

  Christian

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *