Dato: 2. sep. 2011
Lejr / dag: Lejr 116  / Dag 151
Finland Lejr 6 / Dag 7
Pos (google):  64 04 55.3 / 23 25 32.1 (kan sætte direkte ind i Google Earth)
Distance roet:  58,2 km (i alt 5249,3 km)
Distance roet i Finland:  278,3 km (i alt)
Rotid: 9t30m (07.20 til 16.50)(Finsk tid +1 time til DK tid)
Vejr: 8/8 lave til 6/8 mellem, sol bag skyer kort. 2-4 m/s nord til nordøst. 12-16 grader
Bølger havblik til 50 cm fra nord til nordvest.
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)

Eftermiddagen endte på tanken, med endnu et måltid, denne gang pizza. Vi handlede lidt, jeg fyldte en af mine fuelbeholder med benzin og købte lidt yoghurt. Så gik vi tilbage tog en 30 min. Vi var tilbage ca. 19.30 så læste jeg og så lidt om DR-Friland, mens jeg lavede udstrækning og gjorder klar.

Klokken 21 kunne jeg søge mod drømmeland, kun afbrudt af en telefon samtale og lidt skyderi, jagten er gået ind i Finland.

Kl. 6 var det op som altid, spændt på vejret, vejrudsigten sagde vind til middag. Men som altid er vejret lidt tidligt på den, så det var stille, så vi gjorder klar. Men kajakkerne pakket og klar, skulle vi bare ud i vandet, det er desværre meget lavvandet her, så måtte gå og trække kajakkerne de første 200 meter før det var dybt nok til at hoppe i og zigzagge sig ud mellem sandbankerne.

Men så snart vi var fri kunne vi ro normalt, igen lidt små hop fra kap til kap, men i dag i starten var der lange perioder hvor vi kunne følge land. Her var mange sten og skær ud i vandet, men vandet var helt stille, her hvor der var 1-1,5 meter bølger i går, utroligt så hurtigt vandet lægger sig eller rejser sig. Vi faldt hurtigt ind i hver vores rutiner, vi snakker ikke så meget. Så jeg høre musik og podcasts. Hvad Svensker laver ved jeg ikke. Men ager til går snakke. Hver time holder vi et kort hvil som jeg altid gør.

Der var lidt vind men mest fra nord, så det var næsten i ryggen og bølger var meget runde og stille. Så tempoet var højt. Der kom lidt kap vi skulle uden om, men der var heldigvis en del at se på, selv om solen igen er gemt bag tykke skyer. Dog fik solen lidt mere magt op til middag, så lyset blev skarpt, men indtil da var det køligt, jeg havde mine åbne neopren luffer på igen.

Ved middags tid kom vi til et område omkring øen Lepänen, er var rigtig skærgård med små hyggelige øer og igen vældig lavvandet. Vi valgte at ro inden om øerne, en meget flot tur. Med en masse hytter og fugle, så to hold svaner unger der endnu ikke er blevet hvide, synes de er sent på den. Det blæste lidt op, så dages sidste kryds på en 10 km ned til Ohtakari var med lidt tætter bølger. Men tempoet var stadig højt.

Efter 9t30m var vi ved Ohtakari her er en flot sandstrand, perfekt lejr. Vi blev enig om at stoppe, fordi i morgen er dagen lidt kort da vi kun skal til Kokkola omkring 40 km. Her skal vi besøge SKIM kayaks. Peter roer i en af deres kajakker, og jeg har helt fra start været inviteret ind, fordi Arrow Kayaks snakker en del med SKIM. Så sjovt vi begge havde kontakten.

Peter har også brugt lidt ekstra kræfter i dag, da han endnu ikke har udstyr til efteråret, så han har stadig bare ben og en regnjakke at ro i, så han bliver lidt mere våd, end jeg gør.

Vi kunne hoppe i land på den dejlige sandstrand efter 58,2 km fin distance på så kort tid. Vi fik teltene op og kunne gå her til sit og få varmen og tørt tøj på. Aften stod på blog indlæg, tjekke mail, osv. Spiste biksmad med ekstra kødboller og sodavand til.

I morgen håber vi at klar de 40 km ned til SKIM og se fabrik, osv. bliver spændende.

Erik

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!