(Billeder tilgår når vi har net igen)
Jeg stod igen op før Karen og hyggede mig i den bedste lejrplads vi har haft endnu. Jeg fik også tid til at flyve lidt med dronen over de gamle ruin vi besøgte igår.
Solen var allerede godt igang, så dugen blev brændt af og solcellerne arbejde.
Mens Karen stod op op gjorde sig klar, pakkede jeg det jeg skulle.
Vi kunne drage afsted ved ti tiden. Dages mål var godt 20 km væk. Det første stykke ville blive i modstrøm, men længere ude ville jeg gerne ind i den store fjord, så vi kunne se de store gletscher, der kommer ud.
Vi padlede af sted og nød der var spredte isbjerge igen, modstrøm var som det nu var. Efter godt fire km, lagde vi til land og gik op og så på nogle Nordbo ruiner, men de var desværre ikke i så god stand.
Så var der kun tre km til medstrøm. Men som vi padledeud af denne lille fjord vi var i, kom fermere og mere is. Til sidst var vi klemt helt ind til land.
Da vi kom rundt kappet, bliv vi mødt af en mur af is, hele fjorden var fyldt op. Det havde jeg ikke set komme.
Vi ændre planen og ville prøve at krydse de tre km over fjorden og så følge nordkysten ud. Men efter tre hundrede meter, blev isen alt for tæt og bestod af for store isklodser.
Så vi måtte returner.
Isen så bedre ud mod syd, så jeg besluttede vi så padlede mod syd, og følge sydkysten af fjorden. Det måtte være bedre. De først km var ok, isen lå tæt, men vi kunne zig-zag os igennem, ved at skubbe og masse til isen. Det måtte åbne op igen når vi nåede land. Men nej, de sidste fire hundrede meter blev is virkelig tæt og kraftig. Da vi manglede hundrede meter til land, turde jeg ikke masse os mere igennem. Det var ikke sikkert vi kunne komme ud igen.
Så jeg tog den tunge beslutning om at padle tilbage igen. Karen tog det pænt, selv om det kostede endnu 1,5 time i virkelig tæt is. Heldigvis er det ubeskriveligt smukt og dejligt stille og solrigt vejr.
Da vi kom så langt retur, at vi kom ind i den lille fjord arm, Tasiusaq, vi kom fra, gik i i land på en pynt ud til den store Sermilik Fjord.
Det var dejligt at komme i land efter små seks time og små 17 km.
Men vi var ikke helt glade for at stå her.
Vi fik slået lejr i det dejlig vejr og kunne nyde en noget forsinket frokost.
Vi gik en kortere tur, for at hente vand, samt vi gik i gang med vores snitte projekt. Vi har snitteknive med, og har aftalt vi vil prøve at snitte hver sin lille figur af drivtømmer. Jeg synes det var sjovt at komme igang, men Karen mistede desværre hurtigt modet, da det er hårdt træ at snitte i. Nu må vi se om hun kan bevare lysten over tid.
Vi fik også øvet nogle få håndstande, før sol gik ned bag bjerget. Så var det tid til telt, tiden forsvinder bare.
Mens vi spise, måtte jeg endnu en gang vinde i Yatzy og vise min datter hvor dårlig vinder jeg er.
Jeg har også været en tur på banken ud mod fjorden med min kikkert og kamera. Det var ikke opløftende, fordi så langt jeg kan se, ca. 20 km er der tær driv is. Vekommende aldrig ud af den fjord.
Så vi returner imorgen og må køres retur igen, ikke opløftende men sådan er det, naturen bestemmer. Det har dog været en smuk tur her inden.
Vi så sæl i dag for første gang, har virkelige undret mig over vi ikke har set sæler før. Og dagen blev igen normal da der kom en havørn.
Ny hygger vi i teltet og indstiller os på tilbage toget i morgen, hvor vi vender kajakken.

Turdata:
Dato: 1. juli
Dag: 10
Lejr: 8
——
Kajak
Km, kajak: 16,7 km
Km, kajak, ialt: 93,5 km
Afgang: 10.06
Ankomst: 16.00
——
Vejr: Sol hele dagen, få høj vind skyer. Vindstille til en svag brise. 10-16 grader.

 

Indlægget er opdateret: 2. juli 2021