Lørdag morgen kl. 9 mødes vi alle med Nick ved Anglesey Outdoors. Vi snakkede om vejrudsigt, mulige steder at øve. Der blev besluttet at køre op til Nordkysten af Anglesey og gik i vandet, ved Church Bay. Ting tager altid lang tid når man er 7 der skal på vandet. Vi var 5 kursister, Nick og en ven til Nick, Ally (mand). Vi roede ud og begyndte at ro nord på, tror lige Nick skulle se alle lidt an. Ved Ynys Y Fynlyn, en lille ø, med en god strand bag. Her fik vi opgaven, at vi skulle ro ud til The Skerries i god tidevands strøm, vi skulle beregne kurs, ved en hastighed på 3 knob. Det så ikke godt ud, der skulle roes til. Men vi skulle forsøge. Vi tog på vandet igen og roede syd på, for at få et bedre udgangspunkt. Vi var delt i to hold. Jeg var sammen med Louise og Leslie. Vi kom fint syd på og ud, men da vi skulle ro mod the Skerries, var vores gruppe ikke i stand til at ro hurtigere, Louise kunne ikke ro hurtigere end omkring 2 knob, i de forhold vi var i. Så vi gled lige så stille af på The Skerries, Den anden gruppe gik det lidt bedre for, men ikke meget. Det så ud til at blive en land tur over, fordi vi måtte justere kursen.

Nick besluttet at afbryde, forsøget da der ville gå for meget af dagen med at kæmpe mod tidevandet. Vi vendt og lod tidevandet hjælpe os indad. Vi roede ind til en lille strand kaldt Uen Borth, hvor vi holdt frokost, og snakkede det hele igennem. Her fra roede vi helt kyst nært og udforske lidt. Vi målte på hastigheder, via kort og tid. Samt meget mere.

Vi havde lidt tidevand at slås med men fint at ro. Ved Tnys Y Fynlyn, skulle vi i land i gen, der var nogle ok dønninger, Leslie og jeg var først i land, vi kunne ro rundt om en klippe og komme sikkert i land. En af de andre fik noget af en landgang, blev ført ind af en bølge og vente så personen roede baglæns i land, så vildt ud med virkede kontrolleret, imellem alle stenene. Her fra roede vi tilbage til Church Bay. En stille dag, efter selv om det er 5 Star, men jeg var også van til at have Nick til ene undervisning.

Vi kørte alle tilbage til Anglesey Outdoors, til en kop the og fik snakket dagen igennem.

Så var der tid til at ordne grej, Leslie, Sarah og jeg bruget en del af aften på snak, kort planlægning og beregninger på dagens forsøg mod The Skerries.

Så var det tid til at kravle i soveposen.

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 8. februar 2021