Grizzlybjørn, får taget skidet af

Jeg kunne padlede afsted, i den flotteste morgen. Vandet var helt blankt, tåge lå over det hele, men sol skinnende igennem og gav det hele et eventyrligt lys. Super flot og hyggeligt.

Det er meget rammende for dagen, der har været flot, varme, solrig, i eventyrlige omgivelser. Det er super flot her.

Jeg får god tid til at se på det hele, fordi der er stort set ikke er strøm i floden. Der er kun mig selv til at skabe fremdrift. Ved godt arbejde ligger den på 4,5 km/t. Det kan godt mærkes, også mentalt når jeg lå på mellem 7-8 km/t de andre dage.

Jeg har hils på en masse både i dag. De sejler frem og tilbage. Igår aftes lage en båd til 80 meter fra mig. Det var to jæger fra Kotzebue, der skulle på bjørnejagt. De ville lige op og se i området bag mig, men allerede efter en time sejlede de igen. Jeg fik lidt informationer om ruten fremad, men de spurgt ikke til mig.

Jeg lage også til ved en hytte idag, hvor der stod to mænd og ordnede en grizzlybjørn, vi fik en kort snak. Lidt mærkeligt at se bjørnen ud tøj. Det mest underlig var de fortalte mig, at grizzlykød spiser de ikke, det ryger ud, men sortbjørn spiser de. De var super flinke de tilbød mig mad og øl, jeg takke nej og lod dem arbejde. Det skal jeg havde undersøgt, hvorfor bliver nysgerrig.

Senere snakkede jeg med to der havde slået teltlejrer og var ved at køre materiale op til en hytte der skulle bygges. Vi fik en lille snak. De tilbød mig frisk fanget fisk og at sejle mig videre. Jeg sagde pænt nej tak, jeg skal i hver tilfalde padle til havet.

Efter en stille dag, slog jeg til da der kom en af de sjælden små stenstrande og slog lejrer. Nu holder jeg øje med tidevandet, gav mod strøm her til slut. Skal finde ud af hvornår det vender.

Dagen har ikke budt på så mange dyr, lidt måger, islom og lidt ørne, samt sæler og laks.

Lidt underligt at det næsten er slut, har været en begivenhedsrig rejse.

Erik

Dag / Lejr: 71/62
Pos: 20 67 03.563 / 162 26.238
Km / Km i alt: 35,0 / 621,1 km padlet, tracket med GPS.
Vandret 785,3 fra grænsen til Noatak River (+ 54,5 km ud til start). Alt i grove luftlinjer, gik i praksis noget mere.
Højde: 0
Tid padlet: 08.10-17.45
Vejr: 10-20 grader. Morgen tåge. Ellers sol, lidt skyer og blåhimmel. Vindstille til svag brise

 

 

Flot morgen på Noatak River

Solopgang, tåge, Noatak River

Alaska's natur fra sin bedste side

Jæger, grizzlybjørn, skind

Ørn af en slags, i en redde

Noatak river, raft

Teltlejrer på lille stenstrand, ved Noatak River

Samarbejdspartner Alaska på tværs

Indlægget er opdateret: 10. december 2020