Her i weekend skulle min kæreste på kursus i Randers, jeg skulle passe datteren (22 mdr) og hunden. Vi tog med til Randers, så ville jeg vandre i området, så kunne vi overnatte på en primitivlejerplads lørdag aften.

Vi kørte til Randers tidligt lørdag, da vi fik fri til at vandre, valgte jeg at vandre / gå i Randers første dag.

Randers er en blanding af gamle og nye hus, synes der var en del at se på. Jeg valgte at gå en rundtur i byen inden alt åbnede. Der var en stjerne-rute byen rundt, jeg kunne nemt gå den uden kort (kun først få det når turist kontoret åbnede), fin rute fordi man fik set midt byen og de gamle huse, bl.a. Randers Regnskov, Kulturhuset med Kulturhistorisk Museum Randers og Randers Kunstmuseum, Danmarks ældste gågade Houmeden, Den Jyske Hingst, m.v. I alt en tur på 2,5 km, men tager sin tid med en datter der vil gå og ikke gå og en hund der skal pisse og snuse til alt.

Jeg var ikke i Randers Regnskov, jeg synes ikke hunde skulle stå i hundegård (god service fra Randers Regnskov) samt min datter på 22 mdr, er ikke stor nok. Koster 160 kr. for en voksen og 90 kr. for et barn, så dyrt, skal have god tid. Ville også heler på vandre tur

Så var klokken over 10, kunne komme på turist kontoret og få kort, osv. Så var der for mange mennesker i byen, så gik en tur i yderkanten af byen og ned ved Gudenåen.

Her ligge Gudenåparken, her er meget fine stier rundt Kongslund Sø, et våde område med pil og tagrør. Der blev også til lidt læsning rundt omkring. Jeg skal vende mig til at jeg ikke når så langt som jeg regner med og gerne vil, når man har datteren med.

Klokken 17 hentede vi moren. Vi kørte ud til vores udsete primitivlejerplads, Randers Sønderskov. Jeg havde samme dag fået opdateret min ”Overnatning i det fri” til 2010/11, samt jeg var på nettet og se på plads før vi kørte. Alligevel var pladsen nedlagt, vi fik af vide af en lokal at den ikke har været der et stykke tid, ak. Heldigvis var der en anden plads 2 km væk. Vi kørte til Lykkeshøj Shelterplads, en lille hyggelig lejerplads, i nyskov, ved en lille sø. Her er to gode shelters, brænde og gæstebog, meget hyggelig plads. Et godt plaster på såret. Jeg fik tændt bål og aften gik med at læse og hygge. Godt der ikke var mange myg. En MEGET hyggelig plads der kan anbefaledes.

Der er desværre ikke rigtige nogle vandre ruter, i nærheden, så nok mere oplagt for folk på cykelferie, ellers som os på en lille tur.

Søndag var jeg klar til at gå igen kl. 08.30, min første plan var at gå ude langs Gudenåen af Trækstien, men opdagede at efter Fladebro, måtte man ikke have hund med mere. Jeg har meget svært ved at forstå når jeg ikke må have min hund med i snor, når man må gå med børn og alt andet der, bare min mening, men det hjalp ikke noget. Jeg måtte gå en rundtur, jeg gik mod Fladebro af trækstien, men var meget varmt og min datter var pænt langsom, så vi lavede det til en god tur derude af og en rundtur i Gudenåparken, her er sat pæle op med telefonnummer, så kan man ringe og høre om området, fin service.

Jeg fik læst lidt mens solen var højst. Vi nåede også ud til lystbådehavnen, før dagen var over og vi kunne køre hjem.

Jeg kan anbefalede:

– En tur i Gudenåparken, det et meget flot område.

– Trækstien, vil jeg gerne gå, men igen svært når man ikke må have en hund med.

– Stjerne-rute i Randers, uden for åbningstider for butikker.

Nye ideer

– Skal en tur igennem Gudenåen i kano, så kan jeg godt have min hund med, når jeg ikke må gå. Helt uden for sæson.

Erik

 

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022