Dato: 25. juni 2011
Lejr / dag: Lejr 60 / Dag 81
Pos (google):  58 47 09.3 / 09 23 37.5 (kan sætte direkte ind i Google Earth)
Distance roet:  47,0 km (i alt 2655,0 km)
Rotid: 8t55m (08.00 til 14.30 og 15.30 til 17.55
Vejr:  Morgen 8/8 mellem, vindstille og 11 grader. Dag 4/8 til 2/8 mellem, sol. 4-6 m/s sv. 11-16 grader.
Bølger, havblik til 50 cm bølger fra sv. Enkelt steder op til 70 cm.
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)

Var virkelig træt i går aftes, men fik dog lavet madpakke, osv. mens jeg så So ein Ding, lidt underholdning skal der til. Kunne endelig lægge mig kl. 23.30, beslutte først at stå op kl. 06.30. Dog var min mave helt pustet op efter 1,5 liter cola og en protein drik. Sov godt men drømmer forsat meget, virkelig irriterende.  Op kl. 06.30, fik gjort klar og kunne forlade denne dejlige lejrplads kl. 8 i total stilhed helt havblik og vindstille, men overskyet. Det gør ikke noget mine læber har brændt godt i nat, selv om jeg har zinkpasta på i løbet af dagen. Ville ønske jeg kunne finde noget bedre, fordi min læber for alt forbrændinger og ofte vabler på.

Roede ud til lidt mere åbent vand, her kom der lidt vind 2-4 m/s og lidt bølger 20-30 cm. Men herligt her ude en masse små øer, jeg kunne ro rundt om, rund klipper der går ned  i vandet. Stadig ferie land, stadig en helt del motorbåde på vandet. Jeg valgt at gå inde om nogle store øer, Sandøya og Askerøy, for at se lidt på ferie land. Lidt mere stille her om morgen end i går eftermiddags. Men folk er i gang med at tage sol. Overvejede meget om jeg skal til og i Short eller kortærmet jakke, men sveder ikke i lange bukser og jakke, og i vind er det ikke så varmt. Men er tæt på jeg også skal i sommer tøj. Kom ud til en lidt mere barsk kyst, bølgerne blev lidt større og lidt mere vind, men ingen problemer. Som jeg har nævnt mange gang er det ferieland, men ikke kun for mennesker, der ligge ænder over alt, på alle små øer og tager sol og en masse ællinger med deres møder på vandet. Mågerne har også unger, de er ved at være godt store en del af dem, de mindre måger ligger forsat på redde. Lige før Risør, lå jeg stille i 15 min og talte men en journalist fra Arendal, om en artikel til de billeder der blev taget i går. Mens jeg sad der og holdt fast i en bøje og telefonen, kom der en mink løbe ned af klipperne, kikkede lidt på mig, men svømmede ud foran kajak og over til en ø 5 meter fra mig. Var ca. 10 meter over, kort efter kom den retur med en lille fisk i munden og løb op i klipperne igen, fin oplevelse, men typisk at jeg ikke kunne tage billeder.  Jeg roede videre ind til Risør, lidt over 14 ankom jeg. Jeg brugte som altid lidt tid på at finde butik, landgangs sted, osv. Her er en kajakbutik som handlere med Arrowkayaks. Den fik jeg udpeget af en mand der sad men sin kæreste på kajen. Han viste hvem jeg var fordi han havde læst om mig på nette. Kom op på kajen ved Kajakbutikken, men der var lukket, da han var på vandet. Fik en snak med en hel del mennesker der skulle høre om jeg var roet helt fra DK, nej det var jeg ikke, kun fra Jacobs Elv, så bliver folk helt stille. Smed vest og jakke, så gik jeg ned og handle, igennem en godt proppet by, men gang i butikker og cafeer. Der var også et bryllup i gang. Så folk på indkøb i pænt tøj og bryllupsgæster i det stives pust med brudepiger i lyserøde kjoler. Kom jeg vadende forbi i lange ro bukser, en sved lugtende trøje og zinksalve på læberne, kan man snakke om at falde igennem og føle sig uden for! Fik handlet lidt og endt med at købe en dobbelt burger jeg tog med hen til kajak og sad og spiste. Fik tanket vand og lastet alt. Så fik jeg kajak smidt i vandet igen og kunne forlade Risør, der var helt i weekend stemning. Roede et par timer til, så kom jeg til en ø gruppe, hvor jeg gik i gang med at finde lejrplads, lykkes efter lidt ture rundt. Det lå dog en måge på æg, men vi fandt ud af det, ved jeg holdt mig væk. Tillod mig at tage lidt billeder og betalte med lidt rejer og forlod hurtigt stedet igen. Da jeg sad i teltet, væltede det pludselig ind med børn og to familier, de skulle bade her hvor der er lavt og fin bund, det var kun en lille pige der sagde hej. Ikke nogen af de voksede selv om de sad 20 meter væk og så på min lejr? Kunne høre børnene opdagede mågens æg, der var flyttet.  Så  redte børnene frem og tilbage og skulle se æg og råbe måge skrig. Undere mig faktisk at man som forældre ikke går op men sine børn og ser æggene og fortælle man godt må se og så skal man gå igen, så de ikke bliver kolde, samt man ikke må drille moren, ved at skrige som en måge og løbe der op igen. Men de tog af sted efter en time, så måtte jeg op med lidt flere rejer.

Tænker tit på jeg har ingen problem med at slå dyr ihjel, osv. men man skal være sød ved dyrene. Jeg kommer fra landet, hvor man har dyr til produktion og jeg høre ofte folk råbe på dyrevelfærd, osv. Helt fint men husk også det når man er ude i naturen. Se og lær og forsvind så igen. Nok morale, måske jeg ikke bedre selv.

Fik desvære en melding fra ejeren af kajakbutik i Risør på min telt telefon, da jeg tændte den, at han gerne ville tag pænt mod mig, osv. Smukt træk men vi nåede desværre ikke at mødes.

Nu skal der hygges lidt og så kan jeg komme lidt ind i rytmen i morgen igen. Nu når jeg har tilladt mig at have sådan en kort dag, kun 47 km. Utroligt at I mit hoved nu er 47 km lidt. Jeg må i terapi, der er nok.

God weekend

Erik

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!