Da vi skulle til familie weekend med svigerfamilien, så jeg en mulighed for en god træningstur på Ryå. Så da vi kom til Blokhus området fredag aften, synes jeg det var passende at jeg tog en tur på Ryå lørdagformiddag, mens de andre var til Gymnastikopvisning og i Fårup Sommerland. Men det gode argument, jeg skal træne sikkerhed for vores datter, til vores tur “Far og datter i Vildmarken – 45 dage i kano”.

Så jeg blev kørt ud til start af min kæreste og hendes søster. Så kørte de vores bil ud til mit mål, så jeg selv kunne køre hjem, herligt.

Men først blev jeg sat i vandet øst for Pandrup i Ryå, så havde jeg ca. 13 km ud til Limfjorden hvor vejen til Gjøl krydser, i den we.no.nah kano som jeg skal ro i, en Sprit II.

Dino, vores hund skulle med for tilvending. Så vi fik læsset, alt udstyret, har altid to 60 liter tønder med grej med for at have lidt ballast og vægt i kanoen. Det første område var meget åbent og det blæste godt, men vi lå ok i læ ned i åen.

Dino synes alt skal jages så han hopper noget rundt bag mig. Ved Åbybro Mejeri kommer der træer og mere lukket område. Et flot stykke, men en gammel gård, dejlige sving, skov, osv. Kort efter mødte jeg 3 kanoer og to kajakker, der var på vej modsatte vej.

Der var ikke så mange dyr og blæsevejret gjorder nok der ikke var så mange ude. Men her var der ikke meget vind.

Dino synes det var dejligt og stå på sædet og kikke over min skuldre, det var fint så længe han gjorder det til modsat siden end jeg padlede. Fordi så var der balance, men det forstod han ikke, så pludselig stod han i samme side, osv. Det er derfor jeg har ham bag mig, da der er her han laver mindst ubalance.

Ofte står han op på siden, men så smutter forbenende engang i mellem, så forbenene dumper i.

Men på et tidspunkt smuttede ben lidt mere og Dino’s overkrop røg med i vandet, så pludselig hang han i bagbenene over kanten og med hele hovedet undervand, tog nogle sekunder for mig at få ham skumbet fri og i vandet, mens jeg var færdig af grin. Da han plumpede i vandet, svømmede han op på siden af kanoen og jeg trak ham ombord. Takke var et styk meget våd hund der rystede sig ligge op af mig.

Så vi måtte lige holde pause 5 min, mens jeg tørrede vand op, så han kunne stå og sidde tørt. Viste ikke en hund kunne dykke, men sjovt var det. Håber han snart lære at han skal passe på.

Det sidste stykke blev meget åbent og ens, samt jeg kunne mærke min krop da jeg holdt godt på. Ved ikke om Dino ikke gad mere eller hvad det var, fordi han gøede af mig og skubbede til mig, i en periode eller han bare tikkede godbider.

Jeg hyggede mig turen igennem med lidt podcasts og naturen. Så efter 3t15min kom jeg frem til bilen.

En tur riger og lidt flere erfaringer.

Du kan se min rute under ”GPSkort” de næste 7 dage, så slettes den.

Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Bøger for børn og voksne og børn i naturen og friluftsliv, af Erik B. Jørgensen