Dato: 31. aug. 2010, tirsdag
Dag 10 Rogen
Lejr 6 / dag 9 ved Kråksjön
Pos: N 62.354342° E 12.449615° (Google Earth) .
Vejr: 10-12 grader, 6/8 til 8/8 lave skyer, vind stille. Byger til eftermiddag og aften.

Vi kom af sted op på formiddagen, det var lidt trist vejr, men ikke en vind der rørte sig. Efter kort tid, kom en kajak os i møde, han sejlede forbi ude at se ud som om han ville snakke, så vi da ikke de eneste kajakker.

Vi roede 2 km, stille og roligt, til dages første overbæring. Ved overbæring var endnu en kajak, en Nordmand, jeg fik en lang snak med, han havde tidligere gået Norge på langs, om vinteren, så var nok at snakke om. Overbæringen var ca. 30 meter, men her var lavet en løbe bane, men stolper lagt som togskinner, fra sø til sø, så her kunne vi trække kajakkerne over med fuldt læs, så vi var hurtigt videre. Så var der 1½ km til en længe overbæring. Det var helt fantastik at ro, fordi der var helt stille, da skyerne lå lavt, blev det meget mere lydt, dog var det lidt rå koldt, når solen ikke kom igennem.

Vi havde to overbæringer at vælge imellem, vi roede første til den nordligst, den lå lavest, men her var meget sumpet, og ujævnt, så den var jeg ikke så glad for, vi roede videre til den sydlig overbæring, den var stejl, men mere tør. Der var 250 meter over, men meget stenet og det gik lidt op og ned, så det blev en god hård tur. Herefter var det sidste sø, før mål, så vi skulle bare finde et godt sted at slå lejer. Da fandt vi hurtigt, så vi kunne hygge en sidste aften før hjemturen.

Karen havde fundet ud af at min nye kajakbog, min fødselsdags gave, havde fine tegninger og billeder. Så den forlangt hun, hun kunne side i flere min og kikke. Så hun får en god introduktion til kajak. Hun har jo lært at sige ”kajak” det bare arveligt der altid er ordene ”IKKE mere” foran.

Erik

 

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022