Hverdagens trommerum, venter på muldyrene passere

Vækkeuret ringer kl. 6, det er tid til at stå op, en ny dag starter. Der skal pakkes sammen og spises morgenmad. Flere er mødt på arbejde, rengøringspersonalet er igang, køkkenet er mødt. Myldertrafikken bliver tæt fra kl. 0630, trafikpropperne begynder at opstå. Flere opgiver trafikken og tager en pause på en raste plads, for at hvile og få lidt at drikke.

Vi kaster os også ud i trafikken og render ind i flere trafikpropper, grundet meget trafik og de jævnlige indsnævringer af vejen.

Her er der ikke meget forskel på der hjemme. Der er bare forskel på de ting, der er omkring os. Da vi havde pakket, var familien igang med den evige fejning, for at få støvet væk og maden var ved at blive tilberedt. De første lokale bærere var passeret. Klokken 0630 var der den vildeste trafikprop lige uden foran vores dør. Der kom to hold med over 100 geder i hver, der lige skulle over en hænge bro. I modsat retning kom der muldyr, og de bærere der blev fanget i det, tog sig en pause. Det var en imponerede oplevelse. Et af de helt små gedekid, synes ikke det var fedt at skulle ud på hængebroen, klovene var endnu så små, at de røg igennem metal dækket på den lange hængebro. Den stod alene tilbage, og til sidst forbarmede hyrden sig, tog den i nakken og bar den over.

Hverdagens trommerum, gede kid, tør ikke hængebro

Dagen igennem har vi gået en del op og ned, mest op. Det har budt på meget varieret terræn og landskab. Der er ubeskriveligt smukt. Der er også mange lokale mennesker og især muldyr på vej ned uden læs eller på vej op med nye forsyninger. Det giver lidt trafikpropper.

Vi ser ikke mange turister, en 6-12 om dagen.  Ved et Politi tjekpoint, sagde de der kommer op til ca. 40 opad om dagen. I dag var vi nummer 14+ 15 først på eftermiddagen..

Vi ser mange spændende byer, hvor alt er meget primitivt men flot og vedligeholdt. Andre byer ser noget sølle ud. Vi bliver læsset med oplevelser og vores guide er flink  til at fortælle og oversætte.

Igen en god dag og vi fik lov til at komme fremad. Vi endte i byen Philim, som igen var en rigtig perle af en landsby, da vi bevægede os op bag ”hovedgaden” og Gæstehusene.

Tine og Erik

Dag 3

Søndag 5. April
Vandretid: 0750-1530, små hvile og frokost fra 1110-1310 (med politiet kontrol)
Start: Dobhan
Mål: Philim
Rute: Dobhan, Yaru Phant, Jagat, Salleri, Sirdibas, Philim
Vejr: 15-25 grader. Morgen skyfrit til godt op af dagen. Først eftermiddag, hårdvind med sand. Sidste eftermiddag en god byg, så vindstille.

Hverdagens trommerum, Morgentrafik propHverdagens trommerum, morgentrafik

Hverdagens trommerum, geder på hængebroHverdagens trommerum, frokost

Hverdagens trommerum, børnene leger

Hverdagens trommerum, politi kontrolpost

Hverdagens trommerum, Tine hilser på

 

 

 

Indlægget er opdateret: 23. december 2017